Connect with us

GÜNDEM

İzmir Marşı eşliğinde Türkiye’ye gurur yaşattılar

Türkiye’yi Almanya’nın Böblingen kentinde yapılan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları’nda temsil eden Bergama, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Atletizmde 11, judoda 4 madalya aldı. Futbol ve voleybol branşlarında ise olimpiyat ikincisi olarak Türkiye’yi gururlandırdı.

Published

on

Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya), Alba (İtalya) ve Bergama’nın (Türkiye) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları’nda Bergamalı sporcular atletizmde 11, judo dalında 4 madalya kazandı. Futbol ve voleybolda ise finale kalan ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı karşılaşmalarda olimpiyatları ikinci tamamlayarak ciddi bir başarıya imza attı.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Almanya’nın Böblingen kentinde yapılan ve 7 ülkenin katıldığı 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları görkemli bir tören ile başlamıştı. Olimpiyatlara Türk heyetinden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Meclis Üyeleri Serpil Güler, Demet Demir ve Ayşegül Karışma katıldılar.

İZMİR MARŞI SÖYLEDİLER

Böblingen’de yapılan olimpiyat törenleri takımların yürüyüşleri ile başlarken Bergamalı çocuklar yürüyüş boyunca “İzmir Marşı” söylediler. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attılar. Bergamalılar olimpiyat kapanış gecesinde havai fişek gösterileri altında yapılan gösterilerde de İzmir Marşı söylediler.

1978’DEN BUYANA DÜZENLENİYOR

Dünya’da bir benzeri olmayan ve 1978 yılında başlayan Kardeş Şehir Olimpiyatlarının 14’üncüsü Bergama’da yapılmıştı. 26 Temmuz tarihinde başlayan 15.Kardeş Şehir Olimpiyatları’nda Bergamalı sporcular futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında ülkemizi temsil ettiler.

AVRUPA KENTLERİNİ GEZDİLER

Olimpiyatlar için Almanya’ya giden Bergamalı sporcular yolculuk sırasında Makedonya Üsküp, Hırvatistan Zagrep, Avusturya Salzburg, Slovanya Bled, Bosna Hersek, Almanya Böblingen ve Yunanistan Selanik gibi bir çok avrupa kentini gezme olanağı buldular. Olimpiyatlarda ise katılımcı diğer ülke çocuklarıyla dostluklar kurdular.

Kardeş Şehir Olimpiyatları’nın dünyanın en güzel dostluk, barış ve kardeşlik organizasyonlarından biri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  “Bundan üç yıl önce 2014’te gururla ev sahipliği yaptığımız Kardeş Şehir Olimpiyatları’nın coşkusunu bu yıl Böblingen’de yaşadık. Daha önce de belirttiğim gibi kardeş şehir olimpiyatları sadece bir spor organizasyonu değil. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden dostlukların, kardeşliklerin kurulduğu ve buluştuğu bir organizasyon. Belki de olimpiyatları güzel ve anlamlı kılan en önemli özellik bu. Oldukça çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalar izledik. Centilmence yarışarak bizlere bu güzel karşılaşmaları izleten tüm sporcularımıza ve elde ettikleri başarılar ile ülkemizi ve Bergama’yı gururlandıran gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

30 Temmuz tarihinde olimpiyatların sona ermesiyle yola çıkan sporcu kafilesi 3 Ağustos tarihinde Bergama’ya geri dönecek.