Connect with us

GÜNDEM

Büyük sürpriz Deniz Kuvvetleri’nde

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, Donanma Komutanı olan Oramiral Veysel Kösele’nin getirilmesi bekleniyordu. Ancak sürpriz bir kararla Deniz Kuvvetleri Komutanı, Kösele’den daha az kıdemli olan Adnan Özbal oldu. Kösele, FETÖ’nün kumpas davaları sırasında tutuklanarak, bir hafta kadar hapiste kalmıştı.

Published

on

Yüksek Askeri Şura’da en büyük sürpriz Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda oldu. Şura’nın kritik ismi ise Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar’ın durumu. Kara Kuvvetleri Komutanı yapılan Orgeneral Yaşar Güler, Hulusi Akar sonrasındaki en büyük Genelkurmay Başkanı adayı durumunda. Ancak Orgeneral Dündar’ın Genelkurmay 2. Başkanlığı’ndaki görev süresi uzatılır ve kendisi emekli edilmezse, Dündar’ın da Genelkurmay Başkanlığı için şansı olabilecek.

SÜRPRİZ DENİZ KUVVETLERİNDE

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, Donanma Komutanı olan Oramiral Veysel Kösele’nin getirilmesi bekleniyordu. Ancak sürpriz bir kararla Deniz Kuvvetleri Komutanı, Kösele’den daha az kıdemli olan Adnan Özbal oldu.
Kösele, FETÖ’nün kumpas davaları sırasında tutuklanarak, bir hafta kadar hapiste kalmıştı.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI, ŞURA ÜYESİ OLACAK

YAŞ’ta, 4 yıllık Orgenerallik süresini doldurmamış olan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın yerine Hasan Küçükakyüz atandı.
Bu durumda Ünal, emekli olmayı tercih etmezse, en az bir yıl daha YAŞ üyesi olarak koltuğunu koruyacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir