Connect with us

GÜNDEM

Süper Kupa finaline ‘terör’ soruşturması

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açılan pankart nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Published

on

Beşiktaş’ın taraftar gruplarından Beleştepe, Süper Kupa finalinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için üzerinde “Nuriye-Semih yaşasın” yazılı pankart açmıştı. Pankartı açan taraftarlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olayla ilgili başlatılan tahkikatta il dışından Samsun’a gelen ve taraftardan tespitleri yapılan bir grup tarafından saat 20.05’te kale arkası kuzey üst tribününde pankart açıldığı, açılan pankartı 3 parça halinde şahısların üzerlerine gizlemek suretiyle stadyuma soktukları, olay yerinde çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştıkları ve olay sonrası geldikleri illere döndükleri anlaşılmıştır. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan tespiti yapılan şahıslarla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir