Connect with us

GÜNDEM

AKP’li vekilin kızı KHK ile işe iade edildi

AKP Antalya milletvekili Hüseyin Samani’nin, adı geçen ay ihraç listesinde yer alan kızı Betül Samani Gökay, yayınlanan KHK ile işe iade edildi.

Published

on

AKP Antalya milletvekili Hüseyin Samani’nin kızı Betül Samani Gökay, 14 Temmuz’da OHAL kapsamında yayınlanan ve Türkiye genelinde 7 bin 395 kişinin kamu görevinden ihraç edildiği KHK listesinde yer almıştı. Bunun üzerine AKP’li vekil Samani, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde mimar olarak çalışan kızının geçen sene görevinden istifa ettiğini ve istifa ettikten sonra ihraç edilmesinin ancak bir yanlışlık olabileceğini söylemişti. Betül Samani Gökay, ihraç edilmesinden yaklaşık bir ay sonra bugün yayınlanan KHK ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde mimarlık görevine iade edilmiş oldu.

‘KIZIM GÖREVE BAŞLAMAYACAK’

Resmi Gazete’de yayımlanan son KHK ile görevine iade edilen 57 kişi arasında Betül Samani Gökay da yer aldı. İhraç sonrası bir yanlışlık olduğunu dile getirdiğini anımsatan Hüseyin Samani, yayımlanan KHK ile bu düşüncesinin doğruluğunun ortaya çıktığını söyledi. İhraca itiraz ettiklerini belirten Samani, “İtirazımız düşüncemiz çerçevesinde şekillendi. Sonuçta çok sayıda açığa alınan var. Bugüne kadar açığa alınanlardan 35 bin kişi görevine dönen oldu. Son KHK ile de dönenler oldu. Bunların içinde benim kızım da var. Kızım daha öncesinden istifa etmişti, göreve başlamayacak. Mesele göreve başlama meselesi değil zaten. Maddi olarak kazanacağımız bir şey yoktu. Bizim için önemli olan, durumun öyle olmadığıydı” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir