Connect with us

GÜNDEM

Dışişleri’nden Almanya ve Avusturya’ya sert tepki

Dışişleri Bakanlığı: Almanya’da ve Avusturya’da siyasi liderlerin seçim kampanyalarını Türkiye karşıtlığı ve ülkemizin AB üyelik sürecini engelleme temelleri üzerine kurmalarını esef ve ibretle izliyoruz. Türkiye, anılan ülke siyasetçilerinin miyop bakış açılarının göremeyeceği zenginlikte bir aidiyete ve geleceğe sahip olup, kendi yönünü kendisi belirlemektedir.

Published

on

Dışişleri Bakanlığı, Almanya ve Avusturya’daki seçim kampanyalarında yapılan Türkiye karşıtı açıklamalara tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Slovenya’da yaptığı açıklamada, “Popülizmin gözü kör olsun” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan, Almanya ve Avusturya’da siyasi parti liderlerinin Türkiye karşıtı açıklamalarına tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Almanya’da ve Avusturya’da siyasi liderlerin seçim kampanyalarını Türkiye karşıtlığı ve ülkemizin AB üyelik sürecini engelleme temelleri üzerine kurmalarını esef ve ibretle izliyoruz” denildi.

Açıklamada “Türkiye, anılan ülke siyasetçilerinin miyop bakış açılarının göremeyeceği zenginlikte bir aidiyete ve geleceğe sahip olup, kendi yönünü kendisi belirlemektedir” ifadelerine de yer verildi.

Öteyandan Slovcenya’daki temasları sırasında Almanya’dan gelen açıklamaları değerlendiren Dışişleri Bakanı Meavlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye ile AB ve Almanya arasındaki ilişkilerin iyi olması herkesin yararınadır. Kötü olması iki tarafın da zararına. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz, Almanya da bu bilinç de olmalı. Türkiye ile ilgili bir fasıl açılsa Almanya’ya ne faydası var? Açılmasa ne faydası var? Popülizmin gözü kör olsun. Avrupa’daki seçimlere bakıldığında varolan sorunları çözmek yerine popülizme kayıyorlar. Birbirleriyle yarış ediyorlar.”