Connect with us

GÜNDEM

Şehide ‘kelle’ diyen saygıyı öğretemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Erdoğan’ın kurultayda içki içen 3 partili üzerinden CHP’ye yüklenmesine tepki göstererek, “Erdoğan, şehitlere ‘kelle’ diye hitap etmedi mi? Şehide ‘kelle’ diyenler, CHP’ye şehitlere saygıyı öğretemez. Ülkeyi esir alan adaletsizliğe karşı mücadeleyi engelleyemezler” dedi.

Published

on

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, siyasi iktidarın ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adalet Kurultayı’nda içki içen 3 partili üzerinden CHP’ye yüklenmesine tepki göstererek,“Erdoğan, şehitlere ‘kelle’ diye hitap etmedi mi? Şehide kelle diyenler, CHP’ye şehitlere saygıyı öğretemez.

Kurultaya gelen 30 bin kişinin adalet talebini duymayanlar sadece üç kişinin hatasına balıklama atlayarak ülkeyi esir alan adaletsizliğe karşı mücadeleyi engelleyemezler” dedi.

Yasemin Öney Cankurtaran gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurultay’da içki içen ve parti yönetimi tarafından uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatılan 3 parti üyesi üzerinden CHP’nin karalanmasına değinen Cankurtaran,“Erdoğan, CHP’yi şehide gaziye saygısı olmamakla suçlamış.

Bunu diyen Erdoğan, zamanında şehitlerimize ‘kelle’ diye hitap etmişti. Şehide kelle diyenler CHP’ye şehitlere saygıyı öğretemez. Şehitler arasında ayrımcılık yapan da Erdoğan’dır. 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine, terörle mücadele şehitlerinin ailelerinden daha fazla ödeme bu iktidar tarafından yapıldı. CHP uyarmasa, olayın üstüne gitmese bu ayrımcılık sürecekti” dedi.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün CHP’yi hedef alan açıklamaları ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın Erdoğan’ı başını eğerek selamlamasının Türkiye’de yargı bağımsızlığı sorununu iyice gündeme getirdiğini kaydeden Cankurtaran, “Artık AB’yi geçtik yargı bağımsızlığında Kenya’dan bile gerideyiz. Kenya’da usulsüzlük yapıldı diye Yüksek Mahkeme, başkanlık seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Kenya’ya göre yüzlerce yıllık devlet geleneği olan Türkiye’de ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aleni hile yapılan referandumu yasalara rağmen iptal etmedi. Türkiye’deki yüksek yargı, altı üstü 54 yıl önce bağımsız bir ülke olan Kenya’nın yüksek yargısı kadar olamadı. Bu Türk demokrasisi ve yargısı adına utanç verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir