Connect with us

GÜNDEM

Son dakika haberi… PKK’lı teröristler ateş açtı: Ölü ve yaralılar var

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Çobanpınar Köyü kırsalında enerji nakil hatlarında çalışan işçilere, PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 işçi hayatını kaybederken, 1’i ağır 3 işçi de yaralandı.

Published

on

Olay, öğlen saatlerinde Yüksekova ile Şemdinli İlçeleri arasında bulunan Çobanpınar Köyü kırsalında meydana geldi. Enerji nakil hattında çalışan bir grup işçiye, PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 2 işçi hayatını kaybederken, 1’i ağır 3 işçi de yaralandı.

dailyMotionVideos.push({id:”player-x5zpk0n”, config: {video: “x5zpk0n”, params: {“autoplay”:”0″,”advertising-enable”:”0″}}});

 

Yaralı işçiler, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

PKK tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin isimleri belli oldu. Evli, 2 çocuk babası elektrik teknikeri 35 yaşındaki Hazım Şahin’in ile evli, 3 çocuk babası 35 yaşındaki Sabri Özdel’in saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıda ağır yaralanan elektrik mühendisi Fendi Yüzgeç’in Ankara’ya sevk edileceği belirtilirken, diğer yaralılar Ferdi Karatay ve Mustafa Kaya’nın ise tedavileri devam ediyor.

HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Yüksekova’da 2 işçinin ölümü, 3 işçinin da yaralandığı PKK’lı saldırısıyla ilgili Hakkari Valiliği açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“6 Eylül 2017 günü ilimiz Yüksekova İlçesi Onbaşılar Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Çobanpınar Piyade Hudut Karakolu’na bağlı Dolavere Tepe Üs Bölgesinde çalışma yapan VEDAŞ işçilerine ait araca yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi ağır şekilde,1 kişi ise hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye taarruz helikopteri sevk edilmiş olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” DHA

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir