Connect with us

GÜNDEM

AKP Sözcüsü Ünal: Bahçeli’nin hassasiyetini anlıyoruz

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına değinen Ünal,

Published

on

AKP Sözcüsü Mahir Ünal MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada tartışmalı referandum sonrası Erbil yönetimine uygulanacak tedbirlerle ilgili “Aslolan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sözcülerinin açıklamalarıdır”dedi. Ünal, seçim kanunu ve siyasi partiler kanununda değişikliğin gündeme gelebileceğini de dile getirdi…

Ünal’ın açıklamalarınını satır başları şöyle:

“Türkiye’nin kaderi ile Ak Parti’nin kaderi birleşmiştir. AK Parti bu sorumlulukla bakmaktadır. Bölgedeki yeni krizlere de AK Parti aynı sorumluluklarla bakmaktadır. Bugün de MKYK ile hem Kuzey Irak referandumunu hem Dış İlişkiler Başkanlığımız son Almanya seçimlerini, İçişleri Bakanlığımız iç güvenlik gelişmelerini de değerlendirmiş bizimle paylaşmıştır. Bahçeli’nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynıdır. Sayın Bahçeli’nin bizim açıklamalarımıza yönelik kaygılarını anlayışla karşılarız ama burada aslolan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sözcülerinin açıklamalarıdır. Önümüzde Kuzey Irak referandumu sonrası bu referandum sonuçlarına ilişkin Türkiye’nin pozisyonuna dair açıklamaları olmuştur. Bu açıklamalar bizim önümüzdeki süreçte bir plan içerisinde değişen pozisyonlara göre alacağımız durumu ifade ediyor.

İLGİLİ HABERSon dakika haberi… Devlet Bahçeli: 5 bin ülkücü hazır bekliyor

Bir çelişki aranmamalı. Bu konuda sayın Devlet Bahçeli’nin kaygılarını anlıyoruz. 15 yıl boyunca bütün bu engelleri aşan Ak Parti bütün bu süreçleri gerekli bir şekilde yönetecektir. Herhangi bir endişeye mahal söz konusu değildir.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNE YÜZDE 40 ZAM

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştüm. 18.05’te açıklama yapacak. Kamuoyu tarafından anlaşılması için gerekli açıklamaları yapacak.

İLGİLİ HABERSon dakika... MTV'ye zam geliyorSon dakika… MTV’ye zam geliyor

 

KIŞ SAATİ UYGULAMASI

Yürütmeyi durdurma kararı var bununla ilgili gerekli değerlendirmeler partimiz tarafından yapılacaktır.

Mecliste görüşmeler 1 ekişm

TBMM – AK PARTİ ÇALIŞMALARI KONUSUNDA

Biliyorsunuz 1 Ekim’de Meclis açılacak. Meclis’in kendi gündeminde olan çalışmalar sürüyor. Öncelikli olarak çalışmalar MGK’ya sunulacak.

ZEYBEKCİ’NİN VERDİĞİ RÖPORTAJ HAKKINDA

Sayın Nihat Zeybekci ile görüştüm. Bugün yaptığı bir açıklama…

İLGİLİ HABEREkonomi Bakanı ambargo sözlerine açıklık getirdi

Sayın bakanın gazeteyle görüşmede dile getirdiği bir konu. Bunlar şahsi fikri olduğunu özelikle ekonomik ambargonun Sayın Cumhurbaşkanının vereceği karar olduğunu belirtti.

SEÇİM BARAJI

Hem siyasi partiler kanunu hem seçim kanunu bu çerçevede ele alınacaktır. 2012 yılında Ak Parti diğer partilere 3 seçenekli teklifte bulundu gelin seçim kanunu değiştirelim diye. Ama 2012’de malesef bir sonuç alamadık. Uyum yasaları çerçevesinde yeniden gündeme gelebilir.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir