Connect with us

DÜNYA

Fransa’da bıçaklı saldırı: 3 ölü

Marsilya pazar gününe panikle başladı. Olay St-Charles tren garında gerçekleşti. Kimliği henüz açıklanmayan bir saldırgan, elindeki bıçağı kalabalığa doğru savurdu. Olay yerine kısa sürede gelen güvenlik güçler saldırganı vurarak öldürdü.

Published

on

Fransa’nın en büyük ikinci şehri Marsilya yine terör saldırısına sahne oldu…

Marsilya  St-Charles metro istasyonunda meydana gelen bıçaklı saldırıda, saldırıyı düzenleyen kişi polis tarafından öldürüldü. Saldırganın metroda bulunan iki kişiyi bıçakla öldürdüğü belirtildi. Fransız yetkililer olayı muhtemel bir terör eylemi olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

St-Charles yakınlarında gerçekleşen olayda, kimliği henüz açıklanmayan saldırgan  ” Allah Akbar ” diye bağırarak üzerindeki bıçağı kalabalığa doğru savurdu.

13:45 sularında gerçekleşen saldırıda, 20 ve 21 yaşında iki kuzen olay yerinde hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var.

Güvenliği sağlamak için devriye gezen polisler,  kısa sürede olayın nerede gerçekleştiğini fark etti.

Duruma müdahale etmek için, istasyondaki insanlara bıçakla saldırgan bu kişi güvenlik birimleri tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırganın bölgede olağanüstü hal çerçevesinde Sentinelle (Nöbetçi) operasyonunda görev yapan askerlerce vurularak öldürüldüğü kaydedildi.
Olayın ardından Saint-Charles metro istasyonu trafiğe kapatıldı. Polis tüm bölgeyi aradıktan sonra yeniden açılmasına izin verdi.  Ve bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Şehri ziyaret eden turistler kısa süreli panik yaşadılar.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, son iki yılda terör tehdidinin en üst seviyeye çıktığını belirtti. Ve Twitter’dan yaptığı açıklamada metrodaki saldırının ardından Marsilya’ya doğru hareket ettiğini açıkladı.

Birbiri ardına saldırı ihbarları ya da girişimleri nedeniyle sürekli alarm halinde olan Fransa’da, halen olağanüstü hal uygulaması devam ediyor.