Connect with us

GÜNDEM

HDP hem Meclis’te hem sahada olacak

Yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen özel oturuma katılmayan HDP, bugünden itibaren Meclis ve sokakta etkin muhalefet yürütecek.

Published

on

Yeni yasama yılı açılışında TBMM Genel Kurulu’nda özel oturuma katılmayan HDP, bugünden itibaren Meclis’te hem Genel Kurul hem de komisyon çalışmalarında etkin muhalefet yürütecek. Yeni yasama yılındaki ilk grup toplantısını TBMM’de yapacak olan HDP 4 Kasım’a kadar Türkiye’nin farklı kentlerinde etkinlikler düzenleyecek.

TBMM’nin 26. dönem 3. yasama yılının açılışı dolayısıyla önceki gün Meclis’te yapılan tören ve özel oturuma HDP’li milletvekilleri tutuklu milletvekillerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla katılmayarak Edirne Cezaevi önünde açıklama yapmıştı. HDP, özel oturumun ardından bugün başlayacak Meclis mesaisine ise katılarak hem Genel Kurul hem de komisyon çalışmalarında yer alacak.

Öte yandan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la birlikte pek çok milletvekilinin tutuklandığı tarih olan 4 Kasım’a kadar da bir dizi etkinlik düzenlenmeye devam edilecek.

Meclis dışında yapılacak etkinlikler kapsamında HDP, Ekim ayı boyunca bazı kentlere ziyaretler gerçekleştirecek. Buna göre, 2-6 Ekim tarihleri arasında Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzurum; 5-6 Ekim tarihleri arasında Mardin ve Şırnak; 7-8 Ekim tarihleri arasında Hakkari ve ilçeleri, Tunceli, Elazığ ve Erzincan; 14-15 Ekim tarihleri arasında Bitlis, Muş ve Bingöl; 21 ve 22 Ekim tarihleri arasında Siirt, Batman, Urfa ve ilçelerinde bölge gezileri düzenlenecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir