Connect with us

GÜNDEM

Müftüye nikâh yetkisine karşı kadınlar ayakta

Türkiye’nin pek çok yerinde kadınlar müftüye nikâh yetkisi verilmesini protesto ediyor.

Published

on

Kadınlar, müftülere resmi nikâh yetkisi verilmesinin, doğum kaydının sözlü beyanla yapılmasının önünü açan ve evlilik aracılığıyla vatandaşlığa geçişte “genel ahlak” kriteri getiren Nüfus Kanunu’na karşı isyanda. “Bu yasalar böyle geçmez” kampanyası başlatan kadın örgütleri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Trabzon’da önceki akşam eylemdeydi.

Kadınlar, tasarıya karşı dün de sosyal medya ve sokak eylemlerine devam etti. “Resminikahımüftükıyamaz” başlığı, Twitter’da gündemin ilk sıralarına yükseldi.

İstanbul’da Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda önceki gün akşam toplanan kadınlar, Halitağa Caddesi’nde zincir oluşturdular. “Müftülük yasası geri çekilsin” pankartı taşıyarak, sık sık, “Bu yasa böyle geçmez”, “Kadınlar birlikte güçlü”, “Hayır kabul etmiyoruz”, “Geri çekin” sloganları attılar.

Açıklamada ise “Eşitsiz yasalardan, eşitsiz yaşamaktan bıktık usandık. Devletin herkesi kapsaması gereken sosyal hizmet alanını, eğitim alanını, sosyal politikalarını toplumun tamamı açısından kapsayıcı olmayan dini bir kuruma devretmekte olduğunu görüyoruz. Bu yasa bu haliyle Meclis’ten geçmez” dediler.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir