Connect with us

SİYASET

Yeni Niğde Belediye Başkanı belli oldu

Faruk Akdoğan’ın 6 gün önce istifa etmesinin ardından toplanan Niğde Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde AKP’nin adayı Rifat Özkan MHP’li üyelerin de desteği ile Niğde’nin yeni Belediye Başkanı seçildi.

Published

on


İstifa edeceği konuşulan 10 belediye başkanından biri olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 6 gün önce düzenlediği basın toplantısı ile istifasını açıklamıştı. Faruk Akdoğan’ın istifasının ardından 6 gün sonra toplanan Niğde Belediye Meclisi’nde bu gün seçim yapıldı. Seçimde AKP’nin adayı Rifat Özkan ile CHP’nin aday gösterdiği Fatih Doğan seçime girdi.

31 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde AK Parti’nin adayı Rifat Özkan 26 oy alarak Niğde’nin yeni belediye başkanı seçildi. Niğde Belediye Meclisi’nde 16 AK Partili, 10 MHP’li ve 5 CHP’li üye bulunuyor.

 Rifat Özkan kimdir?

1957 yılında Niğde’nin Çamardı ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğreniminiÇamardı ilçesinde tamamladıktan sonra Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümünden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında İhracat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1993 – 2013 yılları arasında Mobilya ve Bilgisayar alanında 20 yıl ticaretle Rıfat Özkan 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilerek Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Özkan evli ve dört çocuk babasıdır.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir