Connect with us

DÜNYA

Ünlü oyuncunun saati rekor fiyata satıldı

Dünyaca ünlü oyuncu Paul Newman’ın kol saati bugün açık artırmaya çıktı. Rolex markasının Daytona modeli beklenenin çok üzerinde bir fiyata alıcı buldu. Newman’ın 1963 yapımı saati tam 17 milyon dolara alıcı buldu.

Published

on

Bugün ABD’de yapılan bir açık artırma rekor kırarak tamamlandı. New York’taki müzayede evi Phillips, Bacs&Russo’nun düzenlediği etkinlikte ünlü oyuncu Paul Newman’ın meşhur ettiği ve “Paul Newman saati” olarak bilinen Daytona modeli kıyasıya bir mücadele sonrasında 17.752.500 dolara alıcı buldu. Daha önce Bao Dai modeli bir Rolex 5 milyon dolara satılmış ve saat tarihinde en pahalı saat olarak tarihe geçen model 11 milyon dolara alıcı bulan Patek Philippe marka saatti.

Ünlü aktör tarafından kullanılan saat Art Deco tarzında bir fonta sahip. Üzerinde Daytona yazısı görülürken 1963’te üretilen saatin arkasında, “Beni dikkatli kullan” ifadesi yer alıyor. Saatin Newman’ın eşi Joanne Woodward tarafından hediye edildiği belirtildi.

Newman, bu saati daha sonra kızı Nell’in eski erkek arkadaşı James Cox’a hediye etmişti. Saatten elde edilecek gelirin bir kısmının Nell Newman Derneği’ne aktarılacağı kaydedildi.

Newman’ın saati hediye etme hikayesi de oldukça ilginç. Newman’ın kızı Nell ile çıkarken ünlü oyuncuyla samimi olan James Cox, bir espri sonrasında saatin yeni sahibi olmuş. Bir gün ağaç ev yaparken, yanına gelen Newman’ın saati sorması üzerine, “Eti kemik geçiyor” yanıtını veren Cox’a ünlü oyuncunun tek yanıtı saati fırlatmak olmuş. Yaklaşık 10 yıl boyunca Nell ile birlikte olan Cox, genç kadınla ilişkisini bitirse de ailenin yakın bir dostu oldu.

Saatin arka tarafında, “Beni dikkatli kullan” ifadesi yer alıyor.

Color of Money filmiyle Oscar ödülünün sahibi olan ve Butch Cassidy and the Sundance Kid ve Hustler filmleriyle tanınan Newman’ın kurulmasına destek olduğu dernek, organik yemekler ve sürdürülebilir tarıma destek oluyor.

Saat tutkunlarının yakından takip ettiği bir saat olan Rolex Daytona’lar yaklaşık olarak 50.000 dolara alıcı buluyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir