Connect with us

SİYASET

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sen 2019 Mart’ına hazırlan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da AKP Danışma Meclisi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu’nu erken seçim açıklamalarına değinen Erdoğan, “Sen 2019 Mart’ına hazırlan” dedi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Danışma Meclisi’nde Konya’da konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Türkiye’de ana muhalefet yok. Ana muhalefet olsa demokrasimiz daha güçlü olacaktı. Ana muhalefet partisi hiçbir proje üretmiyor, bu ara bir şey bulamadılar şimdi erken seçim diyorlar. AK Parti iktidarlarından çıkmaz sokak olursa dedik eyvallah erken seçim olsun. Ne oldu, rezi rüsva oldunuz. Bizim bunlardan korkmak gibi durumumuz yok. Her şeye iyiye giderken, büyümüde Çin ve Hindistan’dan sonrayız. Sen daha neyin erken seçimini istiyorsun? Daktilolar atılmıyor ki Başbakanlığın önüne. Herkes aç, susuz öyle bir noktaya gelmişti. Azim ve kararlılıkla ilerliyoruz.

IMF’ye borçlu muyuz? Daha sen ne konuşuyorsun, ne erken seçimi. Demokrasilerde zamanlar belli. Kılıçdaroğlu sen 2019’un Mart’ına hazırlan. Ardından da Kasım seçimleri var. Bu kadro Mart 2019’da da Kasım 2019’da da destan yazacaktın.

Erken seçim diyen bu zatın karnesine bakıyoruz. 2009 yılında İBB’ye aday olmuş kaybetmiş, adresini bilemiyor. 2010 yılında Anayasa kampanyasında kendisi oy kullanamadı, kaybetti. 2013 yılından Emniyet-Yargı girişimine her türlü desteği verdi yine kaybetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kaybetti. 2016 yılında 15 Temmuz gecesi darbecileri tarafından açılan yoldan geçerek saklandı, neticeye bekledi.

On binlerce adam havalimanına gelmiş, tanklar orada. Adamı gidiyor konuşuyor, beyefendiye yol açılıyor. Kahvesini yudumlarken darbe sürecini izliyor.Bu şahıs demokratım diyor, senden ancak şakşakçı olur. Bu yıl yine anayasa değişikliğinde de kaybetti. Bu zat tam 10 defa aynı akıbeti yaşamış, kaybetmiş. Dolayısıyla bu zatın durumu komedinin de ötesinde. Fıkra deseniz insanlar gülmekten kırılır. Başarısızlık abidesi deseniz ziyaretçi akınına uğrar. Arada bir de olsa söylediklerine cevap vermek gerekiyor. Her fırsatta milletie gitmeyi siyasetine koyan varsa o da AK Parti’dir. Sene 2002 Kasım’da seçimler istikrar zeminine oturacak dedik.

Yaptık mı yaptık. Asıl demokrasi budur. Geçtiğimiz 15 yılda her kritik dönemde halk oylamasına giden yine biz olduk. Aklına geldikçe erken seçim demesine sadece lafta. Yüzde 40’ın altına düşersem ayrılacağım dedi, ayrılmadı. Seçim yapalım desem kaçacak delik arar. Artık bir süre milletimizi ve piyasalarımızı dinlendirmek gerekmez mi? Bu çağrının anlamı ne. Aklına gelmiş öylesine söylemiş. Sırtları minderden kalkmıyor hala seçim diyorlar. SSK’yı batırdı bu. Savaş Ay’ın programını izlemişsinizdir. SKK’yı batırandan mantıklı bir ley beklenemez. Ana muhalefetin başındaki bu zat demokrasinin namusunu kurtarmak diyor erken seçim için. Siz demokrasinin namusunu 27 Nisan Bildirisi’ne itiraz ederek kurtaracaktınız. Siz 367 olayında demokrasiye sahip çıkacaktınız. Ankara’da yargıçlar var demiştiniz. Siz demokrasinin namusunu milli iradeyi yücelterek kurtaracaktınız. Menderesler idama CHP zihniyetiyle gitti.

Bunlar sözde Adalet Yürüyüşü yaptı. AK Parti kendi bünyesinde belediye başkanları ile ilgili bazı değişimleri siyasi olarak yapıyorsa bu senin anlamayacağın bir iştir. Senin siyasette öğreneceğin daha çok şey var. Biz bir şeyi kılıkırk yararak yaparız. Belediye başkanlarını da milletvekilerini de kendi teamüllerimize göre değerlendiririz. Bu partimizin dempkratik hakkıdır, oy verenlerin sorumluluğunu yerine getirmektir. Sana ne oluyor, sen neden rahatsız oluyorsun, sen kendi içindekilere bak. AK Parti teşkilatları halihazırda ne ile mücadele ettiğimizi milletimize anlatmalıdır. Bu çalışmaları kesintisiz sürdürmek mecburiyetindeyiz. Biz sadece Allah’ın yardımına milletimizin desteğine güveniriz. Türkiye’nin gelecek çeyrek asrını belirleyecek bir dizi seçim geçireceğiz. 2023’e odaklanmalıyız. Şimdiden çalışmaya başlarsak bu hedeflere ulaşabiliriz. 2019’un Mart’ına hazırlanacağız. Ömrümüz 40 yıl siyasetle geçti, Türkiye AK Parti ile çok farklı dönem yaşadı, yaşıyor. AK Partimizin kazandırdığı hizmeti hiçbir iktidar kazandırmamıştır. Ne eğitimde, ne sağlıkta, emniyette, enerjide, tarımda, dış politikada… Hiçbirinde bunu yapamadılar. Şimdi diyorum ki durmak yok, çok koşacağız. Çok çalışacağız. Kadın kollarımızın görevi çok önemli. Kadın kollarımız kaleleri içeriden fethedecek. Sene 94 belediye başkan adayıyım İstanbul’da, kadın kolları kapı kapı dolaşıyor. Kahve dağıtalım dedi hanım kardeşlerimiz. Önemli olan gönüllere girebilmek, kalplere iz bırakabilmek.AK Parti bir davadır dava. Biz bu dava için ölürüz. “

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir