Connect with us

SİYASET

Bülent Tezcan: Savcı, Bozdağ’ı tekzip etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan gazetemize açıklamalarda bulundu. Tezcan, AKP Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın “Faşist diktörtörlük olsaydı konuşamazdın” sözlerine cevap vererek, “Biz bu konuşmaları, bedelini göze alarak yapıyoruz. Nitekim bugün cumhuriyet savcısı Bozdağ’ı tekzip etmiştir. Siyasi bir eleştiriyi suç soruşturmasına konu etmesi Bozdağ’ın tekzip edildiğini gösterir. Bu faşist diktatörlüğün tescilidir” karşılığı verdi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında “Diktatörün şeddelisidir” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunarak, Tezcan için soruşturma açılmasını talep etti.

Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığı ile Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, açıklamaları nedeniyle CHP’li Bülent Tezcan için soruşturma açılmasını talep etti.

Cumhuriyet’e konuşan Tezcan, verilmeyecek bir hesabının olmadığını belirterek, hiçbir saldırı ve tehditten korkmadıklarını söyledi. “Ne söylediğimi biliyorum. Türkiyede demokrasi yok, faşist diktatörlük var” diyen Tezcan, 160 gazetecinin hapiste olduğu, muhalif her sözün, her karşı çıkışın trollerle, havuz medyasıyla, yargı eliyle ve mafya babalarıyla sindirilmeye çalışıldığı bir Türkiye olduğunu kaydetti.

Bu uygulamaların faşizmin korkutma ve yıldırma paketi olduğunubelirten Tezcan, bu pakete ve bu uygulamalara teslim olmayacaklarını dile getirdi. “Suç işleyenler biz değiliz, demokrasiyi yok edenler” diyen Tezcan, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı hakaretten suç duyurusunda bulunmuş, savcı da soruşturma başlatmış. Erdoğan, eğer cumhurbaşkanı makamının korunmasına sığınmak istiyorsa o zaman parti başkanlığı elbisesini çıkarsın. Parti başkanlığı elbisesini giymek istiyorsa cumhurbaşkanı makamının korumasından medet ummasın. Biz sözümüzün arkasındayız. Davamızdan bu tip tehdit ve saldırılarla vazgeçmeyiz. ‘Türkiye’de hâkimler var’ dedirtecek bir düzen arayışındayız. Bu arayışı sonuçlandıracağımıza da inanıyoruz.”

Tezcan, AKP Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın “Faşist diktörtörlük olsaydı konuşamazdın” sözlerine ise “Biz bu konuşmaları, bedelini göze alarak yapıyoruz. Nitekim bugün cumhuriyet savcısı Bozdağ’ı tekzip etmiştir. Siyasi bir eleştiriyi suç soruşturmasına konu etmesi Bozdağ’ın tekzip edildiğini gösterir. Bu faşist diktatörlüğün tescilidir” karşılığı verdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir