Connect with us

DÜNYA

Özbek teröristi Guantamo’ya gönderecek

Dün New York’ta bisiklet yoluna girerek 2’si ABD’li 8 kişiyi öldüren Özbek teröristin ardından Trump’ın Green Card çekilişini askıya alacağının sinyalini vermesinin ardından ilk açıklamalar geldi. Trump teröristin Guantanamo’ya gönderileceğini söyledi.

Published

on

Özbek teröristin bir dönemde Uber’de de şoför olarak çalışan 29 yaşındaki Sayfullo Saipov olduğu belirlendi. Saipov’un 2010 yılında ABD’ye bu çekilişle geldiği ve Florida’ya yerleştiği belirtildi.

Vurularak etkisiz hale getirilen Saipov’un ciddi fakat hayati riski olmayan yaraları olduğu belirtildi.

Trump şimdi de Green Card'a savaş açtı

Trump şimdi de Green Card’a savaş açtı

Trump, sabah saatlerinde Twitter’dan Green Card çekilişinin sinyalini verdikten saatler sonra basına açıklamalarda bulundu. Trump, “New York’ta Dünya Ticaret Merkezi’nden birkaç blok ötede yaşanan saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Bugün Göçmen Çekiliş Programı’nı sonlandırmak için süreci başlatıyorum. Kongre’ye bu programdan kurtulmak için bir an önce danışacağım ve onlarla görüşeceğim” dedi.

Öte yandan saldırıdan önce Özbek teröristin FBI tarafından takip edildiği kaydedilirken, Trump teröristin Guantanamo’ya gönderilebileceğinin gündemde olduğunu söyledi. En azılı terörist ve ABD karşıtlarının gönderildiği Guantanamo’da insan haklarının ihlal edildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Öte yandan ABD İçişleri Bakanlığı, Saipov’un 2010 yılında yapılan Green Card çekilişiyle geldiği iddialarını doğruladı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir