Connect with us

GÜNDEM

Fetullah Gülen kaçırılacak iddiası! Büyükelçilikten açıklama

ABD’de bulunan FETÖ lideri Gülen’in, ‘kaçırılarak Türkiye’ye getirilmesine ilişkin, operasyon hazırlığı olduğu’ yönündeki iddialara yanıt geldi.

Published

on

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve oğlu ile bazı Türk yetkililerinin “Fetullah Gülen’in kaçırılarak Türkiye’ye getirilmesi” konusunda görüştüklerini ve Türkiye’nin bu operasyon için 15 milyon dolar para ayırdığını haberleştirmişti. Gazetenin haberinde bu operasyon hazırlığının deşifre olduğu ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından da soruşturulduğu iddia edilmişti.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN YANIT GELDİ: İDDİALAR GÜLÜNÇ

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in hukuk dışı yollarla ABD dışına çıkarılmak istendiği yönündeki iddialara ilişkin, “Türkiye’nin, Fetullah Gülen’in iadesi için hukukun üstünlüğünden başka yollara başvuracağı yönündeki tüm iddialar tamamen yalan, gülünç ve temelsizdir.” açıklamasını yaptı. Büyükelçiliğin açıklamasında,  FETÖ elebaşı Gülen’in 15 Temmuz darbe girişiminin asıl planlayıcısı olduğu ve hukuki yollarla ABD’den iadesinin beklendiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tüm bu suçların arkasındaki kişi olan Fetullah Gülen’in hala ABD’de sığınak bulabiliyor olması, Türk halkında derin bir rahatsızlık ve şaşkınlık meydana getirmektedir. FETÖ’nün suçluluğunu ve Türkiye ile ABD arasındaki ikili iade anlaşması koşullarına göre Gülen’in iadesiyle ilgili gerekçeleri tam anlamıyla kavramaları için ilgili Amerikan kurumlarındaki kişilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Mart 2017’de söylediğimiz gibi, Türkiye’nin, Fetullah Gülen’in iadesi için hukukun üstünlüğünden başka yollara başvuracağı yönündeki tüm iddialar tamamen yalan, gülünç ve temelsizdir.” .

ABD medyasında çıkan haberlerde, Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile Türt yetkililerin anlaştığı iddia ediliyordu.

FLYNN’İN AVUKATINDA DA YALANLAMA GELMİŞTİ

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in avukatı Robert Kelner, dün yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında Amerikan medyasında çıkan “adam kaçırmadan rüşvete” kadar birçok konudaki iddiaları “yalan ve çok çirkin” olarak nitelendirmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir