Connect with us

SİYASET

Kılıçdaroğlu’ndan Rıza Sarraf mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf’ın son durumuna ilişkin sorusu üzerine

Published

on

Muratpaşa Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılmak için dün akşam Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği Akra Otel’de bu sabah turizmcilerle basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, otelin çıkışında tekerlekli sandalyede kendisini görmeye gelen 80 yaşındaki Zehra Yiğit’in elini öptü. Otelde öğrencilerin selfie çekimi isteğini kırmayan Kılıçdaroğlu, ardından otelin 500 metre uzağındaki Erdal İnönü Kent Parkı’na yürüyerek geçti. Parkta fotoğraf çektiren gelin ve damadı kutlayan CHP Genel Başkanı, daha sonra parn içindeki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şubesi’nde üyelerle buluştu. 

“RIZA SARRAF İÇİN BUGÜNDEN ÖZEL BİR YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Antalya’da muhtarla bir araya geldi. Bir muhtarın ABD’de tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’ın son durumuna ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Siyaset; bir anlamda topluma adanmışlıktır. Muhtar seçildiğiniz zaman mahallelinin sorunlarıyla ilgileniyorsunuz. Her kapıyı çalıyorsunuz, bu seçildiğiniz bölgeye hizmet için. Siyaset de böyledir. Eğer siyaseti bireysel çıkara getirirseniz, yani cebinizi düşünürseniz, onun adı siyaset değil, başka bir şeydir. Rıza Sarraf olayı da böyle bir olaydır” dedi.

“İKİ TARAFTA RÜŞVET ALANLAR, KÖŞEYİ DÖNENLER VAR”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran’a ambargo uyguladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ambargo en çok bizim işime yaradı. Diyorlar ki doğalgaz, petrol alabilirsin. Parayı Türkiye’de tutacaksın, ama eğer İran isterse yiyecek, içecek, giyecek bunları gönderebilirsin, bunları satabilirsin. Onun dışında hiçbir şey satamazsın. Demek ki İran’a gerçek ambargo uygularsan Türkiye kazanıyor, hem parası burada kalacaktı hem de yiyecek isterse satabilecektik, satabilirdik. Ama olay böyle olmadı. Olay, Türkiye- İran ekseninde gelişen bir olay. İki tarafta da rüşvet alanlar var, ceplerini dolduranlar var, köşeyi dönenler var.”

“BUGÜNDEN ÖZEL BİR YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

ABD’nin 2007 yılından beri süreci takip ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

“ABD dinliyor. Efendim ABD bizi nasıl dinler? ABD’nin dinlemediği ülke yok ki. Almanya’da Merkel’i de dinledi, diğerlerini de dinledi. Siz dinlenecek olan makineyi başka devletten alıyorsanız o devlet sizi dinler. Ama makineyi kendiniz yaparsanız kimse sizi dinleyemez. Demek ki siz dinleyecek olan makineyi onlardan alıyorsunuz, onlar da sizi dinliyor. Bu çok bilinmeyen olay değil. Bütün mesele olayın içinde rüşvet var mı yok mu? Bunlar görülecek, bugünden özel bir yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Oturup bakılacak, bakalım mahkemede Rıza Sarraf ne diyecek? Bu Türkiye açısından yeni bir sorun teşkil edecek. Bu elbette siyasi bir olaydır. Suçlanan kim, siyasiler. Ne kadar suçlanacak, ne ile suçlanacak, onu 1-1,5 ay içinde göreceğiz.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN MISIR SALDIRISINA SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Mısır’da yaşanan olay sıradan bir olay değildir. İslamiyeti kullanarak terör estirenler asla ve asla İslamiyet’e hizmet etmemiştir”

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TEK ADAM FRAGMANINI YAŞIYORUZ

Daha sonra Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ziya Gökalp Kent Parkı’nda toplananlara seslendi. Mısır’da terör örgütü IŞİD’in dün yaptığı saldırıda 305 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, terörden çok büyük acılar yaşamış, terörden sürekli şikayet eden ve mücadele eden bir ülkenin insanı olarak Mısırlılar’a başsağlığı dilediğini söyledi. “Terörle hep beraber, insan olarak mücadele etmek zorundayız” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Mısır’da yaşanan sıradan bir olay değil. İslamiyet’i kullanarak terör estirenler asla İslamiyet’e hizmet etmemişlerdir. Bir barış dili olan İslamiyet’in terörle yan yana gelmesi için özel çaba içinde olan kesimler var. Terörü gerçekleştirenlere, onlara ne İslam ne Müslüman hiçbir şey diyemeyiz. Onlar tümüyle inançlarından soyutlanmış teröristlerdir. Bütün dünya şimdi bizi daha iyi anlıyor. Terörle yıllardan beri mücadele eden Türkiye’yi daha iyi anlarlar diye umuyorum.”

Partisinin belediye başkanlarına seçildikleri andan itibaren herkesi kucaklamaları talimatı verdiğini, bir belediye başkanının bütün yurttaşlara eşit hizmet vermenin yolunu açması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Harcama yapıyorlar, her hizmetin bedelini, kuruşunu halka açıklayacaksınız. Halka hesap vereceksiniz. Halktan hesap sormayı değil hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ediyoruz” diye konuştu.

İSİM VERMEDEN AKP’Yİ ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Bir parti var, onların belediyecilik anlayışı ile bizimki çok farklı. Onlar kentlerine ihanet ederler ve sonra bunu itiraf ederler. Bizim anlayışımızda kente ihanet yoktur, kentliye hizmet etme vardır. Onlar nerede yeşil bir alan görseler gökdelen hesabı yapıyorlar. Biz ise okul ve park yapmalıyız. Onlar kentleri rantlara, biz insanlara teslim ediyoruz. Aramızda bu kadar derin fark var” dedi.

“TEK ADAM FRAGMANINI YAŞIYORUZ”

2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerinde Antalya, Mersin, Adana, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Denizli ve Bursa’yı alacaklarını da iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getirmek için uyumayacağız, çaba harcayacağız. Çocuk ve gençlerimiz için mücadele edeceğiz. 2019 yılına iyi bir hazırlık yapmalıyız. Önümüzde iki seçenek var; tek adam rejimi ve demokratik rejim. Biz demokratik sistemden yanayız. İnsan haklarından, kadın erkek eşitliğinden, herkesin özgürce yaşamasından yanayız. Bağımsız medya ve yargıdan yanayız. Biz demokrasiyi savunacağız. Bugün yaşadığımız olay tek adam rejiminin fragmanı. Sinemada fragman izlersiniz, hoşunuza giderse sonra o filme gidersiniz. Şu anda tek adam rejiminin fragmanını yaşıyoruz. Bir adam var, tepede oturuyor, her şeyin emrini veriyor. ‘Şunu içeri atın, şunu dövün, şu medyayı yasaklayın’ diyor. Belediye başkanlarını istifa ettiriyor. Yapmazsa ailesini tehdit ediyor. 2019’da bu gerçek bir öyküye dönüşebilir. Annelerin sorumlulukları var. Her eve gireceksiniz, her anneye sevgiyle yaklaşacaksınız. O çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Hep birlikte emek harcayacağız.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Muratpaşa Belediyesi tarafından tamamlanan park ve tesislerin toplu açılışını yaptı, bazı tesislerin de temelini attı. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden Al Yazma Grubu üyeleri de Kılıçdaroğlu’na al yazma hediye etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir