Connect with us

SİYASET

Erdoğan: ‘Cumhurbaşkanı böyle istiyor’ sözü bürokratik oligarşinin yeni şifresi oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi adına ahkam kesenleri bir kez daha uyararak şunları söyledi:

Published

on

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘Yurtdışındaki hesaplarına milyonlarca para gönderdiği’ iddialarına ilişkin şunları söyledi:

Kendisine ya iddialarını ispat etmesi, ya da özür dilemesi çağrısı yaptım. İddialarını ispat ederse, Cumhurbaşkanlığından ayrılacağımı ve istifa edeceğimi, eğer edemezse kendisinin istifa etmesini söyledim.

Kendine bir yerlerden bir şeyler gönderiliyor. Benim yurt dışına milyonlarca para gönderdiğimi söylüyor. Biraz sonra grup toplantısında güya belge açıklayacakmış. Geçmişte defalarca iddia ettiği, yalan ve yanlışlığı, bizimle ilgisi olmadığı defalarca ispatlanmış konuları ısıtıp ısıtıp gündeme getirecektir. Değerli kardeşlerim, biliyorsunuz müflis tüccar, eski defterleri karıştırırmış. Bu da aynı şekilde, yine bir yerlerden kendilerine bir şeyler gönderiliyor. Onunla uğraşıyor. Benim yurt dışına milyonlarca lira gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı, yok. Meselenin dünürlere kadar götürülmesi saçmalığın dik alası. Müfterilere meydanı bırakmamak gerekir. 

KÜLLİYE ADINA AHKAM KESENLERE BİR UYARI DAHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi adına ahkam kesenleri bir kez daha uyararak şöyle devam etti: 

Benim adıma ahkam kesenlerle ilgili rahatsızlığımı daha önce belirtmiştim. Eğer ben birisine bir şey söyleyeceksem, bir konuda tavır koyacaksam, bir irade beyan edeceksem kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok. Bunu bizzat kendim yaparım. Bırakınız Türkiye’yi, dünyada bu konuda açık gönüllü liderler az görülmüştür. Kafasında kırk tilki dolaştırıp, kırkının da kuyruğunu birbirine değdirmeyen tiplerden hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Bu da böyle bilinsin. Biz tüm dertleri, tüm sıkıntıları, tüm beklentileri konuşup sırtlarınız. Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden geliriz.

“CUMHURBAŞKANI BÖYLE İSTİYOR” SÖZÜ, BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN YENİ BİR ŞİFRESİ HALİNE DÖNÜŞTÜ”

AK Parti, ülkemize sadece çok büyük hizmetler kazandırmamakla kalmamış, aynı zamanda siyaset anlayışı ve dilini de kökten değiştirmiştir. Biz milletimizle aramıza kimseyi sokmamak için gerek medyaya, gerek yedi düvele meydana okuduk. Biz yıllarca bürokratik oligarşiyle mücadele ettik ama şimdi şahsım üzerinden yeni bir bürokratik oligarşi inşa etmeye çalışmaları asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bana göre bu tavır, yani, ‘Beyefendi, Cumhurbaşkanı böyle istiyor’ sözü, adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüşmüştür. Sorun çözme makamında olduğu halde sürekli şikayet eden, suçu başkalarına atan, özellikle de bizi bahane ederek kendini kurtarmaya, temize çıkarmaya çalışan herkes, benim gözümde başarısız biridir. Hiçbir bakanlıkta, hiçbir kurumda, hiçbir teşkilatımızda şahsımın adı kullanılarak herhangi bir sürecin tıkanmasına, kurallar, kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınım da olsa lütfen bizzat ben bir bakanımı veya bir bürokratı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun.

“HERKES GİBİ ALEVİ KARDEŞLERİMİZ DE BU ÜLKENİN ASLİ SAHİPLERİDİR”

Erdoğan, “Son günlerde yeniden gündeme getirilmeye çalışılan, Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur. Herkes gibi Alevi kardeşlerimiz de bu ülkenin asli sahipleridir, birinci sınıf vatandaşlarımızdır, her türlü hakka ve imkana sahip bireylerdir.” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir