Connect with us

GÜNDEM

Harekatta 8. gün! TSK’dan yeni açıklama

Zeytin Dalı Harekatı’nın 8. günü! TSK’dan yeni açıklama Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı 8. gününe girdi. TSK’dan yapılan son dakika açıklamasında 7 günde 340 hedefin imha edildiği, 394 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK, harekâtta bugüne kadar 3 Türk askeri ile 16 kişinin şehit olduğu belirtildi. Reyhanlı’dan ise akşam saatlerinde bir son dakika haberi geldi.

Published

on

Zeytin Dalı Harekatı’nın 8. günü! TSK’dan yeni açıklama
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı 8. gününe girdi. TSK’dan yapılan son dakika açıklamasında 7 günde 340 hedefin imha edildiği, 394 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK, harekâtta bugüne kadar 3 Türk askeri ile 16 kişinin şehit olduğu belirtildi. Reyhanlı’dan ise akşam saatlerinde bir son dakika haberi geldi. Suriye’nin Afrin bölgesinden terör örgütü PKK/PYD mensuplarınca ateşlenen bir roket Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir evin yanına düştü.

Zeytin Dalı Harekâtı 8’inci gününe girerken, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı ile Hatay’ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinden de Suriye topraklarına geçen TSK ve ÖSO güçleri, Afrin’deki PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Gece boyunca sınır bölgesinde top atışları duyulurken, bölgedeki birliklere sevkiyat ve lojistik destek de devam etti. Hatay’ın Hassa ilçesi bölgesinde de sabah saatlerinde 2 ‘Kobra’ ve 1 Atak helikopteri, tam teçhizatlı olarak Suriye tarafına geçiş yaptı. Afrin’den atılan roketlerin düştüğü Reyhanlı ilçesinde ise esnaf işyerlerine Türk bayrakları astı.