Connect with us

GÜNDEM

Çember daraldı… Komutan Burseya’da

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de ÖSO ile yürüttüğü ‘Zeytin Dalı’ harekâtı, birliklerin Afrin’e doğru ilerleyişi ile sürerken operasyonu yöneten İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de dün teröristlerden arındırılan Burseya Dağı’nda incelemelerde bulundu.

Published

on

Çember daraldı... Komutan Burseya'da

Suriye’nin Afrin bölgesinde önceki gün teröristlerden temizlenerek Türk bayrağı dalgalandırılan stratejik önemdeki Burseya Dağı’na dün çok sayıda iş makinesi geçiş yaptı. Afrin’e yönelik operasyonda yeni bir cephe de açıldı. Afrin’in batısında kalan Cinderes ve Şeyh Hadid bölgesinde büyük ölçüde kontrol sağlanırken, kritik Raco beldesi ise 2 koldan kuşatıldı.

Zeytin Dalı harekâtını yöneten İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de dün teröristlerden arındırılan Burseya Dağı’nda incelemelerde bulundu. İncelemelerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarını da denetleyerek moral veren Korgeneral Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ile tahkimatı değerlendirdi.

AFRİN’DEKİ İLK ÜS

Burseya Dağı’nda dün gün boyunca arama-tarama çalışmaları yapıldı. Mayın, EYP ve bubi tuzaklarından temizlenen bölgeye çıkarılan çok sayıda iş makinesi teröristlerin kullandığı hendek, tünel ve mevzileri kapattı. Burseya Dağı’nda Mehmetçik geçici üs bölgesi kurdu. Daha önce 8 ayrı noktada güvenlik bölgeleri oluşturan Mehmetçik ilk kez bir üs bölgesi de kurmuş oldu.

SIZMA GİRİŞİMİ

Zeytin Dalı harekâtı kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’in batısında gerçekleştirdiği operasyonda stratejik 915. Tepe ele geçirildi. Afrin’in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe’ye yönelik dün sabah başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD-YPG/PKK’ya karşı tüm hâkim noktalar kontrol altına alındı. Öğle saatlerinde teröristlerden arındırılan 915. Tepe’nin alınmasıyla harekâtın 10. gününde Afrin’in beş beldesinde 15’i köy, biri köy altı yerleşim ile 5’i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekâta destek veren ÖSO güçleri, daha önce Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Raco beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı ve Mamel Uşağı köyleri ve 740.Tepe’yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyünü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir