Connect with us

GÜNDEM

TTB’ne Afrin baskını!

“Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri yayınladıktan sonra Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basılarak gözaltına alındı.

Published

on

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin 11 yöneticisi hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon başlatıldı ve TTB üyelerin sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basıldı. Ankara merkezli 8 ilde başlatılan operasyon kapsamında aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de olduğu yöneticiler gözaltına alındı. Tükel, gözaltına alındıktan sonra polis nezareteinde Çap Tıp fakültesine götürüldü. Polis, Türkel’in buradaki ofisinde de arama yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Raşit Tükel ile Prof. Dr. Taner Gören sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Tükel ve Gören’in, soruşturmanın sürdüğü Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

TTB Merkez Konsey üyesi Hande Arpat da, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındıktan sonra yapılacak aramaya eşlik etmesi için TTB Genel Merkezi’ne götürüldü.

Haberi alan sağlık emek ve meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri ile TTB üyesi hekimler genel merkez binası önünde toplandı. Sağlık emekçileri, arama sonrasında Hande Arpat’ı alkışlar eşliğinde uğurladı.

DR. BÜLEN NAZIM YILMAZ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında Dr. Bülent Nazım Yılmaz, sabah saatlerinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından Eskişehir’deki evinde gözaltına alındı. Kentte pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Yılmaz, evinde yapılan aramanın ardından TEM Şubesi’ne getirildi. Bülent Nazım Yılmaz’ın buradaki işlemlerinin ardından Ankara’ya götürüleceği belirtildi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp, bütün merkez yöneticilerinin evine ve TTB Genel Merkezi’ne de polisin baskın düzenlediğini söyledi.

GÖKALP: YAŞAMI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Kendisinin de evde beklediğini belirten Gökalp, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz ve Funda Obuz’un gözaltına alındığını söyledi. Gökalp, “Biz yanlış bir şey yapmadık, doğru bir şey yaptık” dedi. Gökalp, sözlerini “Biz yaşamı savunmaktan asla vazgeçemeyiz” mesajıyla tamamladı.

BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA

Gözaltılara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup , Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır.Ankara merkezli 8 ilde gözaltı, arama ve el koyma işlemlerine devam edilmektedir.”

Evleri basılıp, arama yapılan ve haklarında gözaltı kararı bulunan TTB Merkez konseyi üyesi doktorlar şöyle:

TTB Başkanı Raşit Tükel

Merkez Konsey üyeleri

Sezai Berber

Sinan Adıyaman

Selma Güngör

Şeyhmus Gökalp

Hande Arpat

Ayfer Horasan

Taner Gören

Funda Obuz

Yaşar Ulutaş

Nazım Yılmaz

CHP’Lİ VEKİLLER TTB GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE

CHP milletvekilleri Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Niyazi Nefi Kara ile PM üyesi Selin Sayek Böke de TTB Genel Merkezi önüne geldi

“AL O KARIYI AL”

TTB Genel Merkez binası önüne desteğe gelenleri polis uzaklaştırmak istedi. Daha sonra çıkan arbede esnasında destekçileri gözaltına alan polisin “Al o karıyı al” dediği duyuldu.

İLK TEPKİ CHP’DEN

Gözaltılara ilk tepki CHP’den geldi. CHP milletvekili Ali Şeker, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda TBB üyelerine destek mesajı yayınladı.

HDP’DEN İLK TEPKİ: ARTIK HERKES SAVAŞ YANLISI DOKTOR ARASIN

TTB’deki gözaltılara HDP’den de tepki geldi. HDP’li Ayhan Bilgen sosyal medyadan yaptığı açıklamada;” artık herkes savaş yanlısı doktor arasın” ifadelerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir