Connect with us

MEDYA

Financial Times: Doktorların gözaltına alınması kaygıları artıracak

Financial Times gazetesi, TTB’ye yönelik yapılan operasyona, “Doktorların gözaltına alınması Avrupa’da Türkiye’ye yönelik kaygıları artıracak” yorumunda bulundu.

Published

on

Financial Times: Doktorların gözaltına alınması kaygıları artıracak

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bir bildiri yayınladıktan sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef haline getirilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 doktorun gözaltına alınmalarına sayfalarında yer verdi. Financial Times, gözaltıların Avrupa başkentlerinde Türkiye’de ifade özgürlüğüne yönelik kaygıları artıracağını yazdı.

Haberde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TTB’yi geçen hafta “terörist seviciler” diyerek hedef göstertiği hatırlatıldı.

Gazete, New York merkezli İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü’nün de Türkiye’deki sindirme kampanyasını eleştirdiğini kaydetti.

HDP dışında diğer muhalefet partilerinin de harekâta destek verdiği belirtilen haberde şu satırlara yer verildi:

“Gözaltılar, Avrupa başkentlerinde Türkiye’de ifade özgürlüğüne yönelik kaygıları artıracak. Sayın Erdoğan Avrupalı yetkilerce giderek daha fazla otokrotik bir yönetm sergilemekle suçlanıyor. Özellikle de Termmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası 160 binden fazla kişinin tutuklanmaları, görevden uzaklaştırılmaları ya da açığa alınmalarından sonra.

“Türkiye’de, Kürtlerin hakim olduğu solcu Halkların Demokratik Partisi (HDP) dışında muhalefet partileri de harekata destek veriyor. Tıpkı ana akım medya gibi, ki bu yayın kuruluşlarının arasında sık sık hükümeti eleştiren gazeteler de var.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir