Connect with us

GÜNDEM

Vali de orman kanunu seçmiş!

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.’yü 4 kişiyle birlikte kaçırıp ormanlık alanda darp ettiği iddiasının ardından, İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

Published

on

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Bugün bazı basın yayın organlarında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında belirtilen ve yargıya intikal etmiş iddialar Bakanlığımıza ulaşır ulaşmaz, 15/09/2017 tarihinden itibaren ivedi olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek gerekli araştırma-soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir.

Söz konusu haberde yer alan tarafların, karşılıklı olarak birbirleri hakkında hukuk ve ceza davaları açtıkları ve bu davaların da halen devam ettiği, Bakanlığımızca yapılan soruşturma sonucuna göre gerekli idari işlemin gerçekleştirileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İŞTE O İDDİALAR

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi (52) ile 2 yıla yakın süren bir birlikteliklerinin olduğunu öne süren Meltem Ö. (48), şiddet uyguladığı gerekçesi ile aldırdığı koruma kararı sonrası İçişleri Bakanlığı başmüfettişine verdiği ifadede şu iddialarda bulundu:

“Orhan Çiftçi ve beraberindeki 4 kişi beni Bursa’da ormanlık bir alana götürerek 2 saate yakın darp etti. Bu kişilerin elinden, Çiftçi’nin zorlamasıyla, ayaklarının altını öperek kurtuldum.”

Ö. hakkındaki koruma kararı ise 15 Kasım’da 6 ay süre ile bir kez daha uzatıldı. Ancak bu karara hem Çiftçi hem Erdal A. itiraz etti. İtiraz sonrası Mudanya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 28 Kasım’da uzatma kararını kaldırdı. Bu arada, Kırklareli Valisi Çiftçi ve Erdal A.’nın başvurusu ile Kırklareli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 29 Eylül’de, Ö.’ye karşı koruma kararı verdi.

Son dakika... Skandal olayın ardından Vali Çiftçi için Bakanlıktan açıklama

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın yürüttüğü inceleme tamamlandı. Hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Raporda, Vali Çiftçi hakkında soruşturmaya izin verilmesi yönünde görüş belirtildi.

Vali Çiftçi ise iddialara ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Son dakika... Skandal olayın ardından Vali Çiftçi için Bakanlıktan açıklama

Meltem Ö.’nün, koruma kararı aldıktan sonra İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile de görüştüğü öğrenildi. Geçen 23 Haziran’da önce İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce ile görüşen Meltem Ö., aynı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir