Connect with us

TELEVİZYON

İrem Helvacıoğlu’nun hayatını izci kampı değiştirmiş!

Sen Anlat Karadeniz’in Nefes’i İrem Helvacıoğlu’nun hayatını izci kampındaki o olay değiştirmiş!

Published

on

İrem Helvacıoğlu’nun hayatını izci kampı değiştirmiş!

Atv ekranlarında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisinin en çok merak edilen karakterlerinden birisi de Nefes’i oynayan İrem Helvacıoğlu oldu.

Aslında farklı dizilerle ekrana gelen genç oyuncu, yeni dizisiyle gündeme hızlı bir giriş yaparak dikkatleri çekmeyi başardı.

Daha önce ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Şehzade Mehmet’in gözdesi ‘Clara’, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’da ‘Esra’, ‘Güneşin Kızları’nda ‘Tuğçe’ rolünde izlediğimiz İrem Helvacıoğlu, son olarak No:309 dizisindeki Pelinsu karakteriyle de çok konuşulmuştu. Dizide ‘kötü kadın’ı oynayan Helvacıoğlu’nun değişimi şaşırttı. Oyunculuk performansıyla dikkatleri çeken İrem Helvacıoğlu, No:309’daki karakteriyle de çok konuşulmuştu. O dönemde verdiği bir röportajda “Güneşin Kızları dizisinden ayrıldıktan sonra üç-dört görüşmeye gittim ama hepsi kötü kızdı. Bir tercih yapmam gerekiyordu ve Pelinsu karakteri ön plana çıktı” açıklamasını yapmıştı.

Oyunculuk macerası Behzat Ç. ile başladı….

 


1990 Almanya doğumlu olan oyuncunun ekranla ilk tanışması ise Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisiyle olmuştu. Aslen Ankara’lı olan oyuncu Ankara’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldı. Behzat Ç. macerasından sonra çeşitli çocuk oyunlarında oynadıktan sonra dizilerde rol alabilmek için İstanbul’a gelen İrem Helvacıoğlu, önümüzdeki günlerde de konuşulmaya devam edecek gibi görülüyor.

Ulaş Tuna Astepe ile Sen Anlat Karadeniz dizisi için kamera karşısına geçen genç oyuncu, daha önce bir gazeteye verdiği röportajda, oyunculuk mesleğini seçmesindeki o anı anlatmıştı. İrem Helvacıoğlu, hayatını oyuncu olarak sürdürmesine neden olan o olayı ve sonrasında yaşananları şöyle ifade ediyor:

 


“11 yaşındayken, izci kampında bir tiyatroda oynadım. Sahnede olmaktan inanılmaz bir mutluluk duyduğumu keşfettim. Farklı karakteri canlandırıyor olmak beni heyecanlandırmıştı. Daha sonra hayatımı bu yönde şekillendirmeme vesile olan tiyatro ile ilgilenen üç kız kardeşle tanıştım. Onlar beni konservatuara hazırladı ve oyunculuk maceram başladı.”

Kızım ve Ben isimli filmde de bir anne rolünde yer alan İrem Helvacıoğlu, ilk kez yaşadığı bu deneyimi de şöyle anlattı.

“Kızım ve Ben filminde ilk defa bir anneyi canlandırmak benim için heyecan verici ve zorlu bir deneyimdi. Özellikle de anneliği ve evliliği daha önce yaşamamış biri olarak. Filmde canlandırdığım karakter doğum sonrası sendromu yaşıyor ki bu da benim için ekstra heyecan yaratan bir durumdu. Sıradan bir anne-çocuk ilişkisinden çok daha farklı duyguları yansıtmam gerekti.”

İrem Helvacıoğlu’nun hayatında iz bırakan en önemli rol hangisiydi?

 

İrem Helvacıoğlu, Muhteşem Yüzyıl’da oynadığı Clara rolünün ise hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek “Çanlandırdığım karakter hayatımda iz bırakan bir roldü. Tarihi bir dokunun içinde saf aşk hikayesinde naif bir karakterdi” ifadelerini kullandı.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir