Connect with us

GÜNDEM

O müdür kaçtı!

MİT mensupları ile bir TIR sürücüsünü yasa dışı dinlediği ve FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra ev hapsi verilerek tahliye olan eski Adana Terörle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Karabörk’ün kayıplara karıştığı belirlendi. Karabörk’ün yasadışı yollarda ABD’ye kaçtığı belirtiliyor.

Published

on

Hürriyet’ten Toygun Atilla‘nın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Karabörk’e FETÖ üyesi olduğu ve yasa dışı yollarla telefon dinlemeleri iddiasıyla 2 ayrı dava açıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mehmet Karabörk, 3 Ağustos 2017’de hâkim karşısına çıktığı ilk duruşmada adli kontrol kararı, ‘ev hapsi’ uygulamasıyla tahliye edildi. Mahkeme, 7 Ocak 2018’de Mehmet Karabörk hakkında yeniden ‘yakalama kararı’ çıkarttı. Ancak Mehmet Karabörk bulunamadı. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre Karabörk, yasa-dışı yollardan yurt dışına kaçtı. Karabörk’ün son olarak görüldüğü yerin ABD olduğu iddia ediliyor.

Karabörk’ün talimatlarıyla Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde hedef seçilen kişilerle ilgili birçok yasa dışı telefon dinlemesi yapıldığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) TIR’ları soruşturması kapsamında olmuştu. MİT görevlileri ve bir TIR sürücüsü sahte isimlerle ‘terör örgütü mensubu’ olarak dinlenmişti.

Karabörk, Ergenekon ve Danıştay soruşturmalarında da etkin rol almıştı. Karabörk, Ergenekon davasının hem tanığı hem sanığı hem de gizli tanığı olan Osman Yıldırım’ın Sincan F Tipi Cezaevi’nde ifadesini alan 3 isimden biriydi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir