Connect with us

DÜNYA

Irak ordusu Sincar’a girdi

Sincar ilçe yetkililerinin ordunun gelişini beklediği öğrenildi. Sunune ilçesi geçici Genel Müdürü Hudeda Cuke, örgütün kenti boşalttığını iddia etti.

Published

on

Irak ordusu Sincar’a girdi

Sincar’a bağılı Sunune İlçesi’nde PKK’nin bölgeyi terk ettiği belirtiliyor. Örgütün yerine Irak Ordusu ile PKK’nin eğittiği Sincar savunma güçleri yerleştirildi. Savunma gücünün sayısı bine yakın kişiden oluşuyor.

PKK’nin Sincar’ı Irak ordusunun denetimine bırakmak amacıyla terk etmeye başladığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Habertürk’ten Çetiner Çetin’in verdiği bilgiye göre; Irak ordusu, Musul’la birlikte iki koldan Sincar’a doğru harekete geçti.

Irak hükümetiyle varılan anlaşmaya göre henüz sadece Sunune’den çekilen PKK, Sincar’dan da çekilecek. Ezidilerden oluşan ve PKK’nin eğittiği YBŞ’nin ise Sincar’da kalacağı, Sincar’ın kontrolünün ise Irak ordusuna bırakılacağı bildirildi.

Irak Ordu Sözcüsü Tümgeneral Resul, “Sincar’da PKK’nin çekildiği bölgelerde güçlerimiz konuşlandı.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada, Irak merkezi yönetimine yönelik olarak, “Halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar’a gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız” ifadelerini kullanmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir