Connect with us

DÜNYA

Kimyasal krizi sürüyor… Beyaz Saray: Rusya sözünde durmadı

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye için 24-48 saat arasında önemli bir karar alacağını duyurdu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, “Rusya, Suriy

Published

on

'Kimyasal saldırı' krizi sürüyor... Beyaz Saray: Rusya sözünde durmadı

Ulusal Güvenlik Toplantısı’ndan önce gazetecilere  açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “Suriye’ye askeri seçenek de masada.Suriye’deki saldırıyı kınıyorum Askeri liderlerle görüşüp 24-48 saat içinde büyük kararlar vereceğiz. Suriye ile ilgili büyük kararımı gün sonuna kadar vermiş olurum.” dedi.

Trump, Macron ile görüşecek

ABD’li yetkili ABD’nin daha kararını vermediğini ve Başkan Trump’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşeceğini kaydetti.

Mattis: “Şu an için hiçbir şeyi dışlamıyorum”

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise, sabah Suriye’deki kimyasal gaz saldırısı hakkında yaptığı açıklamada, ”Şu an için hiçbir şeyi dışlamıyorum. Önce bakmamız gereken neden hala kimyasal silah kullanılmaya devam ediliyor” dedi.

Mattis, Suriye’deki şüpheli bir kimyasal saldırı sonrasında ABD’nin askeri müdahalesine ilişkin iddialar hakkında, “Suriye’nin kimyasal silahları terk etmesini sağlamak için yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray’dan açıklama: Rusya sözünde durmadı

Beyaz Saray konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Rusya, Suriye’nin kimyasal programını bitirme sözünde durmadı. Duma’da saldırının yapıldığı yer incelemeye açılsın” denildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir