Connect with us

SPOR

Saha kapama, hükmen ve oyunculara cezalar…

Fenerbahçe – Beşiktaş maçının tatil edilmesinin ardından Spor Hukuku Uzmanı Avukat Alpay Köse, Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği karar öncesi Radyospor’a özel açıklamalarda bulundu. 

Published

on

Saha kapama, hükmen ve oyunculara cezalar...
İki türlü sonucun çıkacağını ifade eden Köse, “Bunun 2 türlü sonucu çıkacak bir disiplin soruşturması sonucunda cezalar çıkacak. Saha kapama, maç sonucu ve oyunculara cezalar çıkacak. Buna TFF karar verecek. Diğer taraftan ise 6222 kapsamında adli cezalar verecek. Delillere bakılarak cezalar verilecek.

PFDK, takımlara seyircisiz oynama, saha kapatma ve oyunculara ceza verecek. TFF ise maçın sonucuyla ilgili karar verecek ama TFF hükmen bir yenilgi verebilecek kadar cesur değil bence korkaklar.

Bence bu tür olaylarda ev sahibi takım aleyhine genelde kararlar verilir. Eğer Beşiktaş taraftarları sahaya müdahale etmesiyle kararın Beşiktaş lehine tescil edilmesi gerekir. Çünkü olayların sorumlusu ev sahibi takımdır ve maçı tehir ettiyseniz bu şekilde karar almanız gerekir. Yine söylüyorum bence TFF böyle bir karar bence veremeyecek. Tekrar maçı oynatacaklarını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir