Connect with us

DÜNYA

Netanyahu: Gizli dosyaları ele geçirdik!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu IŞİD’le mücadelede Ortadoğu’da sular durulmaya başlandı derken yeni bir hamle ile ABD önderliğindeki Avrupa ülkelerinin diş bilediği İran için fitili ateşledi. “Elimizde gizli dosyalar var” diyerek, nükleer anlaşmaya rağmen İran’ı nükleer silah üretmek ve denemekle itham eden İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, Irak ve Suriye’den sonra cehenneme çevirmeleri için İran’ı ABD ve onun Avrupalı müttefiklerinin önüne atmış oldu.

Published

on

Netanyahu: Gizli dosyaları ele geçirdik!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın nükleer anlaşmaya rağmen gizli nükleer silah faaliyetlerinde bulunduğunu öne sürdü.
İran’ın gizli nükleer silah faaliyetlerinde bulunduğuna ilişkin ellerinde yeni ve somut deliller olduğunu öne süren Netanyahu, İran’ın nükleer arşivinin kopyalarını ele geçirdiklerini iddia etti.

İran’da çok yüksek düzey gizliliği olan bir yerden Amad Projesi belgelerini ele geçirdiklerini söyleyen Netanyahu, İran’ın nükleer silah üretme ve deneme çalışmalarını uluslararası toplumdan sakladığını, ele geçirilen belgelerin bu çalışmaları somut olarak ortaya koyduğunu öne sürdü.

ÖNCEDEN DUYURULDU

Netanyahu’nun bu akşam İran’la 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmaya ilişkin önemli bir açıklama yapacağı ifade edilmişti.

Netanyahu’nın Tel Aviv’de konuşma yapacağı ifade edilmiş, konuşmanın dün gece Suriye’de yine İranlıların konuşlandığı bir üssü vurduklarına dair iddiaları değil, İran’la nükleer anlaşmayı ele alacağı belirtilmişti.

İsrailli bir gazeteci, Netanyahu’nun İran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşma konusunda ‘yeni istihbarat bilgilerini’ açıklayacağını öne sürmüştü.