Connect with us

EKONOMİ

ÖYK’den jet onay geldi

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tepkilere karşın 5 şeker fabrikasının satışına onay verdi.

Published

on

ÖYK’den jet onay geldi

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tepkilere karşın 5 şeker fabrikasının satışına onay verdi. Böylece bu fabrikaların satışı kesinleşmiş oldu.

Hükümet 14 şeker fabrikasını satışa çıkarmıştı. Şimdiye kadar 11 fabrikanın satış ihaleleri tamamlandı. Bu fabrikalar: Afyon, Ilgın, Turhal, Çorum, Burdur, Bor, Kırşehir, Elbistan, Yozgat, Muş, Alpullu. Erzurum ve Kastamonu fabrikalarına alıcı çıkmadı. Erzurum fabrikasına alıcı çıkmaması üzerine, Erzincan fabrikası ile birlikte yeniden satışa çıkarılmıştı. Bu iki fabrika için son teklif verme süresi 4 Mayıs’ta doldu. Alıcı çıkmayan Kastamonu Şeker Fabrikası’nın da bu fabrikalarla birlikte ihaleye çıkarılması bekleniyor. 5 fabrika toplamda 2 milyar 38 milyon liraya satılmış oldu.

1.2 milyar zarar!

Şeker-İş Sendikası bu 5 fabrikanın 2011 kota değerinin 787 milyon 462 bin dolar olduğuna dikkat çekmişti. Dün dolar 4.2 liraydı. Yani bu 5 fabrikanın sadece kota değeri 3 milyar 307 milyon 340 bin 400 lira. 5 fabrika 1.2 milyar lira zararına satılmış oldu. Bu sadece kota değerinde ortaya çıkan zarar. Bu fabrikaların sadece arazilerinin bile çok yüksek fiyatta olduğuna dikkat çekiliyor. Araziler de eklendiğinde zarar daha da büyük olacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir