Connect with us

GÜNDEM

Muharrem İnce: Erdoğan’ın selamını da getirdim

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Rize’de vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinden bahseden İnce Rizeliler’e ‘Size Erdoğan’ın selamını da getirdim’ dedi. İnce konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Siz köprü yaptınız mı?’ sorusuna da yanıt verdi.

Published

on

Muharrem İnce: Erdoğan'ın selamını da getirdim

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Rize’de vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinden bahseden İnce Rizeliler’e ‘Size Erdoğan’ın selamını da getirdim’ dedi. İnce konuşması sırasında Cumhurbaşkanı

Öğrenciye 500 lira burs vaadi 

“Her öğrenciye 500 lira Cumhuriyet Bursu vereceğim.

Erdoğan’a köprü yanıtı

“Köprü yapmak, yol yapmak, tünel yapmak iyi iştir ama ufak iştir. Köprü yapmak kolay iştir ama Rize’den Hakkari’ye gönül köprüsü kurmak zor iştir. Dün Hakkari’de mitingi

Üç ‘B’ projesi

“Benim çılgın projem huzur. Milleti normalleşmiş bir hale getireceğim. Bunu üç ‘B’ ile yapacağız. Birincisi barışacağız, ikincisi büyüeceğiz, üçüncüsü bölüşeceğiz. Bunu yaptığımızda bizi kimse tutamayacaktır. Benim çocuklarım parasızlık yüzünden okuyamıyor. ‘Parayı nereden bulacaksın?’ diyor. Sarayın ışıklarını kısacağım çocuklara burs vereceğim o kadar.”

‘Çakı’nın hikayesini anlattı

Muharrem İnce konuşmasının sonunda elinde bir çakı tutarak onun hikayesini anlattı. Çanakkale harbine giden dedelerinden kalma çakının hikayesini anlatan İnce, ‘Kimse bana milliyetçilik taslamasın’ dedi. İnce’nin çakı hikayesi şöyle:

“Şimdi size bir hikaye anlatacağım. Beni can kulağıyla dinleyin. Bundan yaklaşık 110 yıl önce Rize’den Hüseyin diye bir genç adam Yemen’e gider. Hüseyin Yemen’den Mekke’ye gelir hacı olur. Resmi kayıtlardaki adı da Hacı Hüseyin olur. Bu Hacı Hüseyin Mekke’den sonra Rize’ye gelir ayakları yara içindedir. Ayakları yara olduğu için Hacı Hüseyin’i Çanakkale harbine almazlar. 2 ay sonra ayakları düzelince ‘Ben de Çanakkale’ye gideceğim’ der. Dört çocuğunu öper. Büyük çocuğu uyanır. ‘Kardeşlerim uyanın babamız bir yere gidiyor’ diye peşine düşerler. Babaları elinde bayrakla iskeleye gidiyordur. ‘Evlatlarım siz buraya neden geldiniz? Ben savaşa gidiyorum hakkınızı helal edin’ der. Üç çocuğuna bir hediye verir dördüncü olan kız çocuğu 7 yaşındadır ona bir hediye kalmaz. Cebinden bulduğu çakıyı yedi yaşındaki o kızına verir. O kız çocuğu 85 sene o çakıyı çantasında taşır. 92 yaşında ölür. O kız çocuğu benim anneannem. O Hacı Hüseyin benim annemin dedesi. O çakı da bu çakı. Kimsenin bana millilik, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur.