Connect with us

GÜNDEM

Hava Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu

Son dakika haberi… Ankara merkezli 22 ilde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na FETÖ operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında 1’i general 101 rütbeli asker hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Şu ana kadar gözaltı kararı çıkarılanlardan 33’ü gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu

Published

on

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında, FETÖ terör örgütü ile irtibatlı oldukları tespit edilen; 78’i hakkında bu soruşturma nedeniyle kısa süre önce idari işlem yapılan, 23’ü hakkında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası adli işlem yapılan 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenler arasında 7’nci Ana Jet Üssü eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile 5 albay, 2 yarbay, 4 binbaşı, 25 yüzbaşı, 54 üsteğmen ve 10 değişik alt rütbede olmak üzere toplam 101 şüpheli bulunuyor.

Yapılan açıklamada, operasyonların Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 21 ilde devam ettiği vurgulandı. Operasyon kapsamında şu ana kadar Ankara’da 33 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.Gözaltı verilen 68 kişi için aramalar sürüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir