Connect with us

Genel

Yıllarca bozulmayan yiyecekler

Published

on

Yıllarca bozulmayan yiyecekler

Ürünlerin üzerinde yazan son kullanma tarihi geçsede bazı yiyecekler uzun süre kullanılabiliyor. Yıllarca bozulmayan yiyecekler;

Pirinç

Pirincin türü ne olursa olsun paketinden çıkarıp, içerisinde gözden kaçan bir böcek olup olmadığını kontrol ederseniz ve buzdolabı poşetinde saklarsanız yıllarca bozulmasını önlemiş olursunuz.

Bal

Sağlık açısından çok faydalı olan bal neredeyse yaşamımız süresince hiç bozulmadan saklanabilir. Balın dayanıklılığı kendine has özelliklerinden kaynaklanıyor. İçinde çok az su ve çok fazla şeker bulunan bal, bakterilerin üzerinde yaşamasına imkân vermiyor.

Şeker

Esmer veya beyaz şeker türü ne olursa olsun son kullanma tarihi üzerinden uzun bir zaman geçse de hava almayan poşetler içerisinde muhafaza edilebilir.

Konserve ton balığı

Genellikle salatalarla tüketilen konserveler, özellikle düşük asitli ton balığı beş yıl bozulmadan kendini korur. Buradaki en önemli nokta, konserve kutusunun hasar görmemiş, delinmemiş, formunu kaybetmemiş olması.

Kuru fasulye

Kemik yapısını güçlendiren fasulye kalp krizi riskini de azaltıyor, protein açısından oldukça zengindir. Fasulye ekonomik bir besin olmasının yanı sıra hem doyurucu, hem de çok uzun yıllar saklanabilinir.

Vanilya

Marketlerde satılan ya da paketlenmiş vanilyaların ömrü iki yıldır. Fakat aldığınız gerçek vanilya özünden yapılan toz vanilyayı uzun yıllar bozulmayabilir. Gerçek vanilyayı hem tadının daha güzel olması hem de uzun yıllar saklanabilir olması nedeniyle tercih edebilirsiniz.

Zeytin

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytini hiç yıkamadan ve üstüne yağ eklemeden 3 yıl boyunca saklayabilirsiniz.

Beyaz sirke

Güneş görmeyen serin bir yerde sakladığınız sirkeyi yemeklerinizde, hatta cilt bakımınızda da kullanabilirsiniz. Sirke asidik özelliği nedeniyle bozulmadan saklanabilir.

Hardal

Hardal metabolizmayı hızlandırıyor, bir çay kaşığı yedikten sonra saatlerce etkisini gösterebilir. Kapağı hiç açılmamış hardal üç yıla kadar bozulmadan dayanabilir. Açıldıktan sonra hardalın bir yıl içerisinde tüketilmesi gerekir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir