Connect with us

SPOR

Brezilya-Belçika maçına damga vuran pozisyonlar

Dünya Kupası çeyrek finalinde oynanan Brezilya-Belçika maçına ikinci yarıda Brezilya lehine verilmeyen penaltılar damga vurdu.

Published

on

Brezilya-Belçika maçına damga vuran pozisyonlar

Belçika’nın Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldiği maçta Brezilya 3 pozisyonda penaltı bekledi ancak VAR sistemini de inandıramadı.

İlk yarısı Belçika’nın 2-0 üstünlüğü ile tamamlanan maçın ikinci yarısına Brezilya beraberliği yakalamak için hızlı başladı. Önce Neymar ceza sahası içinde yerde kaldı.

VAR SİSTEMİ UYARI VERMEDİ

Fellaini’nin müdahale etmek istediği Neymar kendisini yere bıraktı ancak maçın Sırp hakemi Milorad Mazic, Neymar’ı inandırıcı bulmadı ve pozisyonu devam ettirdi.

VAR sistemi de pozisyonda uyarı vermedi. Hakem daha sonra Brezilyalı yıldızın yanına gelerek aldatmaması yönünde uyarıda bulundu.

KOMPANY’NİN MÜDALESİNE DEVAM KARARI ÇIKTI

Karşılaşmanın 55.dakikasında ise bu kez Gabriel Jesus ceza sahasında Kompany’nin müdahelesi ile kendini yerde buldu.

Ceza sahası içinde çok net pozisyon yakalayan Jesus ayağına aldığı darbe ile yere yığıldı ancak VAR sistemi de pozisyonu incelemesine rağmen penaltı kararı vermedi.

Brezilya’nın 2-1’i yakaladıktan sonra beraberlik için yüklendiği dakikalarda Neymar bir kez daha ceza sahası içinde yerde kaldı.

NEYMAR YİNE İNANDIRAMADI

Ceza sahasına gelen ortaya yükselen Neymar, Belçikalı Meunier’in dokunuşuyla yerde kaldı.

Herkesin penaltı kararı beklediği o pozisyonda hakem yine ‘devam’ kararı verdi. Bir süre VAR sisteminin incelemelerini bekleyen Brezilyalı oyuncular karar değişmeyince adeta yıkıldı.

3 tartışmalı pozisyondan da sonuç alamayan Brezilya, maçın kalan bölümünde gol bulamayınca turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

2 kez ceza sahasında yerde kalan ancak hakemi inandıramayan Neymar, takımını yarı finale taşıyamamanın üzüntüsüyle sahaya veda etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir