Connect with us

GÜNDEM

Kemal Türkler katledilişinin 38. yılında anıldı

DİSK’in ilk genel başkanı ve Türk Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 38. yılında, Topkapı’daki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Published

on

Anma öncesinde aralarında Türkler’in kızı Nilgün Soydan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, eski DİSK genel başkanları Süleyman Çelebi, Rıdvan Budak ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile DİSK’e bağlı sendikaların genel başkanları ve üyeleri Türkler’in mezarına kadar yürüdü.
Burada Kemal Türkler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Nilgün Soydan, “Bugünlerde daha çok birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Bugün burada babamın birleştirici özelliğini görüyorum. DİSK’in geçmişteki güçlü günlerine kavuşacağına olan inancımı da ifade etmek istiyorum. İçinden geçtiğimiz zorlu ülke koşullarından hep birlikte mücadele ederek çıkabileceğiz. Genç arkadaşlarımda bu umudunu yitirmesin”dedi.
Adnan Serdaroğlu ise 38 yıldır Türkler’in mezarı başında inatla ve daha da kalabalık bir şekilde toplandıklarını belirterek şunları söyledi:
“Gözlerimiz kuru ağlıyoruz. Düşmanlarımızı sevindirmiyoruz. Biz burada matem tutmuyoruz. Bugün yaşadığımız ortamda Kemal Türkler’in ortaya koyduğu mücadele ve ilkeleri daha geçerli hale geldi. Bazı insanlara ölüm yakışmaz. Kemal Türkler ölümün yakışmadığı isimlerdendi. 38 yıldır bizi, Birleşik Metal-İş Sendikası’nı ne yapıyor diye izliyor. Onun bıraktığı geleneklere asla zeval vermeden taşımaya çalışıyoruz.”
Arzu Çerkezoğlu da Türkiye’de yeni bir sistem kurulduğunu ve 150 yıllık demokrasi birikiminin ortadan kaldırıldığı bir süreç yaşandığını söyledi. Yeni kurulan sistemin işçilerin lehine olmadığını kaydeden Çerkezoğlu şöyle konuştu:
“DİSK’i Cumhurbaşkanlığı bürosu haline getirmeye çalışanlar bilsin ki geçmişimize ve bütün birikimimize sahip çıkacağız. Bizler Kemal Türkler’in tertemiz, aydınlık ve onurlu mirası ile geleceğe yürüyoruz. Ülkemize, cumhuriyete, demokrasiye ve emeğe sahip çıkacağız.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir