Connect with us

DÜNYA

İtalya’da köprü çöktü çok sayıda ölü var!

İtalya’nın Cenova kentinde üzerinde otoyol bulunan bir köprü çöktü. İlk gelen resmi bilgilere göre 7 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. Yerel basın ise en az 20 kişinin öldüğünü iddia ediyor.

Published

on

İtalyan medyasından alınan haberlere göre, İtalya ‘nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsü şiddetli fırtına sırasında çöktü. İtalyan polisi Twitter’dan yaptığı açıklamada fırtınada çöken köprü nedeniyle onlarca kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Görgü tanıkları ise en az 10 aracın köprü yıkıntılarının altında olduğunu söyledi. İtfaiye yetkilileri AP’ye yaptığı açıklamada köprünün yıkılmasının ardından gaz hatları ilgili endişeli olduklarını söyledi.

‘ÇOK BÜYÜK BİR TRAJEDİ’

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Neler yaşandığını büyük bir endişeyle takip ediyorum. Genoa, çok büyük bir trajedi yaşadı gibi görünüyor” dedi.

Polcevera Viyadükü olarak da bilinen köprünün inşaatı 1962’de başladı ve 1968’de tamamlandı. 1100 metre uzunluğundaki yapının, şimdiye kadar Avrupa’da inşa edilen ilk kablolu beton köprü olduğu söyleniyor.x

ULAŞTIRMA BAKAN YARDIMCISI: 7 ÖLÜ

İtalya Ulaştırma Bakan Yardımcısı, yaşanan kazada 7 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İTALYAN HABER AJANSI: 12 ÖLÜ

İtalyan haber ajansı Adnkronos, en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini aktarırken çok sayıda insanın da enkaz altında kaldığını belirtti.

Çöken köprünün bir kısmı nehrin üzerinde konumlanırken, köprünün bir kısmı da yerleşim yerinin üzerinde yer alıyordu. Köprünün düşmesine sebep olarak ilk belirlemelere göre aşırı yağış gösterildi

Yerel basında yer alan haberlerde en az 20 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir