Connect with us

SİYASET

Erdoğan: 81 milyon insanca yaşasın inşallah

AKP’nin Ankara Spor Salonu’nda yapılan ‘sürprizli’ kongresi başladı. Kongre salonunun girişinde toplananlara hitap eden Erdoğan, kur krizine ilişkin yorumlarda bulundu.

Published

on

Erdoğan: 81 milyon insanca yaşasın inşallah

AKP 6. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu’na alınmaya başlandı.  Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Kongreye il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı.

Salon çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti.  Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

“İNŞALLAH 81 MİLYON İNSANCA YAŞAŞAMANIN ERDEMİNE ULAŞSIN”

Erdoğan kongre salonuna girmeden önce, dışarıda bekleyen AKP’lilere hitap etti. Erdoğan şunları söyledi:

Yok oymuş, buymuş, dolarmış… Onların dolarları varsa, bizim Allah’ımız var. Yeter ki siz dimdik ayakta durun. Bugün içeride mesajlarımızı vereceğiz. Atacağımız adım çok. Yerel seçimlere hazır mıyız? İnşallah şu büyükşehirlerin tamamını milletimizden emanet almaya hazır mıyız? İstiyoruz ki bütün büyük şehirlerimiz modern belediyecilik anlayışını görsün. İnşallah ülkemizde 81 milyon insanca yaşamanın erdemine ulaşsın. 80 vilayete doğalgazı ulaştırdık. Sadece Hakkari kaldı.

Kongre programı

Kongrenin açılış konuşmasını AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yapacak. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin’in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlenecek. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabı sonrasında sırasıyla AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek.  AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin  kongresinde AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından tüm dünyaya mesaj verecek bir sürpriz olduğunu söyledi. Ataş, kongreye davet edilen siyasi partilerden İYİ Parti’nin katılmayacağını bildirdiğini kaydetti. Ataş, dün kongrenin yapılacağı adı Ankara Spor Salonu olarak değiştirilen Arena Spor Salonu’nda basın toplantısını düzenlemiş, 52 devlet başkanının kongreye davet edildiğini, HDP dışında tüm partilere davet gittiğini, 8 partiden katılım bilgisinin geldiğini belirtmişti..

 “Erdoğan’ın konuşmasının ardından bir sürpriz var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından bir sürpriz olacağını kaydeden Ataş, “Tüm dünyaya mesaj vermiş olacağız. Sahnede tüm dünyaya vereceğimiz bir mesaj olacak” dedi. Sürprizin ne olduğunun sorulması üzerine Ataş, “Sürpriz olarak saklayalım, tüm dünyaya verilecek bir mesaj olacak. Bir kişi değil, bir kişiden fazla” yanıtını verdi. Kongreye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Ataş, konuyla ilgili bir bilgi olmadığını söyledi. Ataş, bir başka soru üzerine İYİ Parti’nin kongreye katılmayacağını bildirdiğini belirterek, “Kendi takdirleri gelenlere kapımız açık” diye konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir