Connect with us

3. SAYFA

O baba serbest bırakıldı

Öz kızını harekat halindeki minibüsünün arkasına bağlayan baba İdris K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Published

on

Çankırı’da minibüsün arkasına bağlanan kızla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında babası sürücü İdris K. gözaltına alındı. İdris K.’nin karakoldaki ifadesinde evlerine dönerken, hoşuna gittiği gerekçesiyle kızını aracın arkasına bağladığını söylediği belirtildi.

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesi yakınlarında, seyir halindeki 34 RA 4649 plakalı minibüsün arkasında bağlı birini görenler, cep telefonlarının kameralarıyla görüntüsünü çekti. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüyü izleyenler, minibüs sürücüsüne tepki gösterdi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti.

SÜRÜCÜ BABASIYMIŞ

Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından kimliği ve adresi tespit edilen sürücü İdris K. gözaltına alındı. Araç arkasına iple bağlanan kişinin, İdris K’nin 13 yaşındaki çocuğu F.K. olduğu belirlendi.

İdris K.’nin karakoldaki ifadesinde ailesiyle Yaylakent beldesindeki kız kardeşini ziyarete gittiklerini ve Dodurga köyündeki evlerine dönerken, hoşuna gittiği gerekçesiyle kızını aracın arkasına bağladığını söylediği belirtildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

İdris K., Orta ilçesinde adliye olmadığı için Şabanözü Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla buradaki adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan İdris K. hakkında mahkeme trafiği tehlikeye sokmaktan işlem yapıldı. İdris K., daha sonra jandarma tarafından Orta ilçesine getirildi.

”KARDEŞİM ISRAR ETTİ”

İdris K.’nın oğlu Enes K. (22), Orta ilçesinden Yaylakent beldesinde oturan halasına misafirliğe gittiklerini, olayın dönüş yolunda gerçekleştiğini söyledi.
Olayın, kardeşinin isteği üzerine gerçekleştiğini iddia eden Enes K, “Kardeşim bisikletliğine binmek istedi. Çok ısrar ettiği için babam kırmak istemedi. ‘Binsin bakalım’ dedi. O da sevindi. Herhangi bir şekilde şiddet ya da bağlama olayı olmadı. Bindikten sonra en fazla 15-20 kilometre hızla, yaklaşık 700 metre gittik. Daha sonra kardeşim içeri girdi. Olay bu şekilde gerçekleşti.” dedi.

Böyle bir durumla karşılaştıkları için üzgün olduklarını dile getiren Enes K., “Bu olay bizi çok yıprattı. Aile olarak çok üzgünüz, çok mağduruz. Düşünüldüğü gibi bir şey yok.” ifadesini kullandı.