Connect with us

Güncel

Günün sürpriz haberi: Erdoğan o örencilerle çay içti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları pankartın ardından gözaltına alınan öğrencilerle görüştü.

Published

on

Haber akşam saatlerinde Hürriyet.com.tr‘de yayınlandı. Hürriyet’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere geçtiğimiz günlerde çay daveti yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmenin bu akşam saatlerinde gerçekleştiği ve 45 dakika sürdüğü öğrenildi.

Görüşmenin oldukça samimi bir havada geçtiği, Erdoğan’ın da bu gözaltılardan duyduğu rahatsızlığa atıfta bulunan sözler kullandığı kaydedildi.

“PANKART HEM AHLAKEN YANLIŞ HEM DE SUÇ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili açtıkları pankart nedeniyle ODTÜ öğrencilerine açılan davanın geri çekileceğini söyledi. Çelik, “Cumhurbaşkanımız adına açılan dava yarın geri çekilecektir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Çelik, soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisiyle ilgili pankart açan ODTÜ öğrenciyle ilgili görüşmesi hakkında bilgi verdi.

Pankarttaki karikatürü doğru bulmadıklarını belirten Çelik, “Bu gençler gençler ahlaki olarak doğru bulmayacağımız bir pankart taşıdılar. Doğal olarak ortaya bir dava çıktı. Çünkü hem ahlaken yanlış bir iştir hem de suçtur. Zaman içerisinde gençler ve aileleri temasa kurdular. Yaptıklarının bu manaya geleceğini çok düşünmediklerini, o mezuniyet töreninde hiç arzu etmedikleri bir tablo ortaya çıktığını söylediler ve Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediler” dedi.

“GÜZEL BİR SOHBET OLDU”

Erdoğan’ın davayı geri çekeceğini aktaran Çelik, şunları söyledi:

“Bu kabul sırasında, hangi bölümlerde okuduklarını hangi projelerle uğraştıkları, gelecekler ilgili beklentileri konusunda güzel bir sohbet oldu. Cumhurbaşkanımız adına açılan dava yarın geri çekilecektir. Eğitim öğretim yılı başlamıştır. O öğrencilerin yaptıklarından pişmanlık duyduklarını ifade etmeleri karşılık, Sayın Cumhurbaşkanımız zaten gençlerini sevdiğini ama yaptıklarının yanlış olduğunun altının çizilmesi bakımından bunu anlamaları gerektiğini söyledi. Güzel bir sohbet oldu.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir