Connect with us

Sinema

Çirkin Kral Efsanesi 26 Ekim’de vizyonda

Yönetmenliğini Hüseyin Tabak’ın üstlendiği Yılmaz Güney’in hayatını konu alan belgesel nitelikli Çirkin Kral Efsanesi, 26 Ekim’de sinemalarda!

Published

on

Güzelliğin On Par’ Etmez filmiyle tanınan Hüseyin Tabak’ın yönetmenliğini üstlendiği, Yılmaz Güney’in hayatını ve sinemasını konu alan “Çirkin Kral Efsanesi” 26 Ekim Cuma günü vizyonda sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çekimleri yedi yılda tamamlanan, dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Toronto Film Festivali’nde yapan ve önemli festivallerden ödüller kazanan “Çirkin Kral Efsanesi”, Costa Gavras, Michael Haneke, Tuncel Kurtiz, Nebahat Çehre ve Tarık Akan gibi saygın yönetmen ve oyuncularla söyleşiler de içeriyor.

İLK KEZ YAYINLANACAK ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ VAR

Hüseyin Tabak’ın üçüncü uzun metraj sinema filmi “Çirkin Kral Efsanesi”, Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerinden biri olan Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliği taşıyor. Hüseyin Tabak’ın Yılmaz Güney’e dair bir senaryo yazma sürecini merkezine alan “Çirkin Kral Efsanesi”, Güney’in ailesi, meslektaşları, hapishane arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve hayatını ele alırken, aynı zamanda ilk kez seyirciyle buluşacak arşiv görüntüleriyle de dikkatleri çekiyor.

Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, kızı Elif Güney Pütün, kız kardeşi Leyla Demirezen, dostları Tuncel Kurtiz, Tarık Akan, Abdullah Keskiner, Nebahat Çehre, Halil Ergün ve Ahmet Zirek’in yanı sıra usta yönetmenler Michaal Haneke ve Costa Gavras da Güney’in hayatı ve sinemasına dair önemli sözlerle belgeselde yer alıyorlar. Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz’in ölmeden önceki son röportajları da belgesel de seyirciyle buluşacak.

Nar Film ve Kurmaca Film’in dağıtımcılığında 26 Ekim Cuma günü vizyona girecek olan Hüseyin Tabak’ın yönettiği “Çirkin Kral Efsanesi”nin yapımcılığını Mehmet Aktaş üstlenirken, filmin kurgusunu Duvara Karşı ve Yaşamın Kıyısında filmiyle tanınan Andrew Bird ve yardımcı yönetmenliğini ise Ahmet Kaya’nın kızı Melis Kaya üstleniyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir