Connect with us

SİYASET

HDP: Çözüm sürecine geri dönülmeli

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, barış ve demokrasinin geri gelmesi için bir kez daha çözüm sürecine geri dönülmesini istediklerini belirtti.

Published

on

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde Diyarbakır’da düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” konulu konferans başladı.

Konferansa HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP milletvekilleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, kayyımla görevden alınan Mardin eski Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, PDK – Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Kaya, HDP Milletvekilleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Konferansın açılışında konuşan çözüm sürecine değinene HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, barış ve çözüm sürecini diğer süreçlerden farklı kılan şeyin, meselenin bir Misak-ı Milli meselesi olarak değil, sınırları aşan, aynı zamanda bir bölgesel çözüm meselesi olarak ele alınması olduğunu dile getirdi.

Pervin Buldan konuşmasının devamında, “Çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin geldiği noktanın Türkiye’nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu süreç barışın da önünü açıyordu ve bu süreç ilerleseydi egemen güçlerin bölgeye yığılması da imkânsız hale gelecekti. Barış ve müzakerelerde yer alan insanlar olarak barış ve demokrasinin ülkemize gelebilmesi için bir kez daha ifade etmek isteriz ki o sürece geri dönülmelidir. Barış ve müzakere süreci bir kez daha başlamalı” dedi.

Rûdaw’a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de hükütmetle sürecin yeniden başlaması üzerine herhangi bir diyaloglarının olmadığına dikkat çekerek, “Bunun için şarlar mevcut mu değil mi konusuna bakmadan düşünmeliyiz. Benim önerim şu; bu işin muhattabı sayın Öcalan ve İmralı’dır. Dolayısıyla sayın Öcalan ile diyalog kapısı açılırsa Türkiye’de demokratik siyaset ve bu çerçevede Kürt sorununun çözümü konusunda da adım atılabilir” dedi.

Aynı çağrıyı yineleyen DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ise, “Tecrid kaldırılır ve İmralı’nın kapısı açlırsa barış yolu da açılmış olur. Sayın Öcalan aktördür, hepimizi de biliyoruz. Savaşı durdurmak istiyorlarsa muhatap bellidir” diye konuştu.

Konferans bugün de devam edecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir