Connect with us

DÜNYA

Kanye West çarketti

ABD Başkanı Donald Trump’ı desteklemesi nedeniyle tepki çeken Kim Kardashian’ın eşi rapçi Kanye West: “Gözlerim artık tamamen açıldı, inanmadığım mesajların yayılması için kullanıldığımı fark ettim.”

Published

on

Ünlü rap şarkıcısı Kanye West, ABD Başkanı Donald Trump ile arasında ‘mesafe koyma’ kararı aldı. Irkçı açıklamalarına rağmen Trump ile üç hafta önce Beyaz Saray’da biraraya gelince tepki çeken, bu nedenle yakın arkadaşı Jay Z ile arasının bozulduğu iddia edilen West, ‘siyasetten uzaklaşma’ kararı aldığını açıkladı.

West’in kararı, ABD’de 6 Kasım’da yapılacak ara seçimler öncesinde siyah Amerikalıları Demokratik Parti’den uzaklaştırma çağrısı yapan bir kampanya ile birlikte anılması sonrası geldi. Trump’ın bugüne kadarki en ünlü destekçisi olarak dikkat çeken West, Twitter hesabından “Gözlerim artık tamamen açıldı, inanmadığım mesajların yayılması için kullanıldığımı fark ettim. Artık siyasetle arama mesafe koyuyorum ve tamamen yaratıcı olmaya odaklanıyorum” açıklaması yaptı.

BLEXIT İLE ANILINCA…

Ünlü şarkıcı, siyahları Demokratlardan koparmayı amaçlayan ‘Blexit’ isimli kampanya ile bir ilgisi olmadığını da vurguladı. Kampanyayı başlatan muhafazakâr lider Candace Owens, hareketin şapka ve tişörtlerinde kullanılan logoyu West’in tasarladığını söylemişti. West ise sadece logoyu hazırlayan kişi ile Owens’ı tanıştırdığını söyledi; bu kişinin adının kullanılmasını istemediği için kendisinin adının ortaya atıldığını savundu.

Psikolojik sorunlar yaşadığını Amerikan kamuoyundan gizlemeyen Kanye West, 11 Ekim’de Trump ile Oval Ofis’te biraraya gelmiş ve 10 dakikalık bir konuşma yaparak Trump’ın onu ‘süper kahraman’ gibi hissettirdiğini söylemişti. West’in eşi Kim Kardashian da Trump ile Beyaz Saray’da biraraya gelmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir