Connect with us

MEDYA

ANKA kapatıldı

1972 yılından itibaren aralıksız yayın yapan Anka Haber Ajansı, yayın hayatına son verdi.

Published

on

Gazeteci Altan Öymen’in kurucusu olduğu ANKA, dün son haberini servis etti.

Altan Öymen , Müşerref Hekimoğlu, Uğur Mumcu, Nuri Çolakoğlu, Derya Sazak, Vahap Munyar, Örsan Öymen, Abbas Güçlü, Yalçın Küçük, Hikmet Bila, Yazgülü Aldoğan,Mümtaz İdil, Alaattin Aktaş, Rahmi Yıldırım ve Ahmet Abakay, ANKA’da bir dönem çalışan isimler arasındaydı.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA SATIŞI YAPILMIŞTI

Ünlü gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen’in 1972 yılında kurduğu, o günden bu yana aralıksız yayın yapan ANKA Haber Ajansı, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir’e satılmıştı.

ANKA Haber Ajansı

Ajansın kurucusu ünlü gazeteci Altan Öymen 1977 yılında politikaya girince, ajansla ilişkilerini kesti. Yönetimi, çekirdek kadrodan Müşerref Hekimoğlu üstlendi. Daha sonraları Cumhuriyet’te köşe yazarlığı da yapan Hekimoğlu, bir anonim şirket kurarak çalışanların da yönetime katılımını sağladı. ANKA’nın Yönetim Kurulu, ANKA Anonim Şirketi’nin pay sahipleri ile belli birimlerin yöneticilerinden oluştu. Hekimoğlu’nun vefatından sonra ANKA’nın yönetimini bir süre Nazif Ekzen yürüttü. 2006 yılından itibaren de Veli Özdemir ve Nuri Sefa Erdem Ajansın başına geçti.

ANKA’NIN KAPATILMADAN ÖNCEKİ KÜNYESİ

KURUCU: Altan ÖYMEN
ONURSAL BAŞKAN: Müşerref HEKİMOĞLU
GENEL MÜDÜR: Veli ÖZDEMİR
YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ : Nuri Sefa ERDEM
MÜESSESE MÜDÜRÜ: Sinan DEMİRTAŞ
İSTANBUL TEMSİLCİSİ: Necmi ÇELİK

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir