Connect with us

SİYASET

“İlk ve son kez görüştük!”

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’te görüştü. Baş, TBMM Başkanı Yıldırım’a İstanbul adaylığını da sordu.

Published

on

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ı kabul etti. Baş, yaklaşık 15 dakika süren görüşmeyle ilgili, Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partilere Genel Kurul’da konuşma hakkı tanınmamasıyla ilgili sıkıntıyı dile getirdi.

Baş “Bütçe görüşmelerinde Meclis Başkanvekillerinin inisiyatifiyle grubu bulunmayan partilerin milletvekillerine söz hakkı tanındı. Aslında bu bir temayüle de dönüştü. Ancak biz bunun iç tüzük değişikliği ile yasal altyapısının da oluşmasını istiyoruz” dedi.

Baş, adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Meclis Başkanı Yıldırım’ın bu konuda bir değerlendirme yapıp yapmadığı halde ilgili soruya, “Başkanın bir değerlendirmesi olmadı ama ben herhalde ilk ve son görüşmemiz olacak dedim” yanıtı verdi. Yıldırım’ın bu sözleri sadece gülümseyerek karşıladığı öğrenildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir