Connect with us

Güncel

Erdoğan: Kenevir üretimine yeniden başlayacağız

Plastik poşetlere savaş başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eskiden filelerin kenevirden yapıldığını söyledi. “Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı” diyen Erdoğan, “Şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve yeniden üreteceğiz” ifadesini kullandı.

Published

on

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, kenevir üretimine yeniden başlanacağını şu ifadelerle dile getirdi:

Plastik poşetlerle ilgili bir savaş başlattık. Malum bin yıl toprak bunu eritemiyor, buna karşı bir savaş. Arkadaşlara dedim ki ’31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım.’ Biz asla naylon poşet kullanmayacağız.

Hatırlıyorum, anacığım evde file dokurdu. Fileyle gider alışverişi yapardık, gelirdik. Bunun toprakla bir dostluğu var. O zaman bunlar kenevirden yapılıyordu. Ülkemizde keneviri yok ettik.
— Kenevirden atlet, fanila dokunurdu. Çünkü teri emmesi çok farklı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Burada kenevire dayalı yapılması gereken bazı şeyler varsa o ithal ürünlerle yapıyoruz. Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız. Yeniden bunu üreteceğiz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir