Connect with us

EKONOMİ

TÜSİAD Başkanı Bilecik: Bağımsız yargı ve demokrasi şart

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, hükümetin seçim öncesi açıkladığı paketlerin ekonomiye uzun vadede olumsuz yansıyacağını söyledi. Bilecik’e göre ekonomik başarının sırrı bağımsız yargı ve demokrasi.

Published

on

FOX TV’den İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Bilecik, 2018’in iş dünyası açısından epey zorlu geçtiğini belirtti: “2019’a aktardığımız negatif değerler var. Örneğin enflasyon. 2018’de aşırı kur dalgaları ve negatif resimler bankaların da bilançosunu düşürmesine neden oldu. Reel sektör bir nakit sıkıntısı yaşıyor. 2019’da ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olmalıyız.”

“Kısa vadede inanılmaz olumlu”

TÜSİAD başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın biriken kredi kartı taksit borcunu taksitlendirme, 22 milyar lira kredi ve 350 bin işletmeye kaynak gibi paketlerine ilişkin şöyle dedi: “Böyle bir aksiyonu aldığınız zaman bunlar kısa vadede inanılmaz olumlu. Ancak orta ve uzun vadede bunlar ekonomiye er geç olumsuz yansıyacak.”

“Kutuplaştırma hoşumuza gitmiyor”

Avrupa Birliği ile daha olumlu ilişkiler kurulması gerektiğinin altını çizden Bilecik, ekonomik başarının gerekliliklerini de şöyle anlattı: “Konuşmamız gereken istikrar. Ekonomik olarak başarıyı biraz daha bağımsız yargıda demokraside aramamız gerek. Kutuplaştırmayı keskinleştirecek yapı saygı ve barış çizgisine girmeli. Bu hoşumuza gitmeyen tablolardan bir tanesi. Biz bunun şiddetle önlenmesinden yanayız.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir