Connect with us

Güncel

Erdoğan: 504 bin seçmenimiz kütüklerde yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını ne yazık ki bulamadık” dedi. 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen bulunduğunu belirten Erdoğan, “Üstelik bunların 222 binden fazlası da bizim üyemiz. Öyleyse yakın markaja alacağız” ifadesini kullandı.

Published

on

Partisinin genel merkezinde ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Aday belirleme sürecinde yaşananlar geçmişte kalmıştır. Dava adamlığı bunu gerektirir. Eğer benim istediğim olursa ‘eyvallah’, olmazsa ‘yallah’ derseniz kusura bakmayın bu AK Partili değildir. Artık enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakatta arananlar bellidir.

— Türkiye demokratik hukuk devleti ilkesinden asla taviz vermemiştir ve vermeyecektir. Demokratik hukuk devletinin en büyük göstergesi de seçimlerdir. Buna rağmen bazı kesimlerin kendi başarısızlarını seçimle yetkili kurumlarımza yükleme gayretinde olduklarına şahit olduk.

— Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden bir adayı hala unutmuş değiliz. YSK önünde oturacaklarını söyleyenlere şahit olduk. Ne oldu? Halen oturuyorsunuz.

— Seçmen kütükleriyle ilgili iddialar her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklanan sıkıntılarının asıl mağduru da AK Parti’dir. Seçmen kütüğünde olmayan üyelerimize teker teker ulaşmamız lazım.

— AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını ne yazık ki bulamadık. 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen var. Üstelik bunların 222 binden fazlası da bizim üyemiz. Öyleyse yakın markaja alacağız.

— Siyaset, milleti kendinden nefret ettirme değil kendini millete sevdirme, kabul ettirme sanatıdır.

— Kendini milletin üzerinde gören, oy sandığından çıkacak sonucu çantada keklik sanan teşkilat yöneticisi, milletvekili, belediye başkanı veya adayı kadar AK Parti’ye zarar veren kimse olamaz.

— AK Parti bizlerin değil milletimizin partisidir. Zaten milletimize mal olduğu için buralara geldik. Bizler sadece milletimiz adına görev yapan emanetçileriz.

— Günümüzde farklı teknolojik araçlar olabilir ama unutmayın halen herşey insanla başlıyor, insanda bitiyor. Bunun için çalmadık kapı, sıkmadık el, almadık gönül bırakmayacağız. Bunlar sanal ortamlarda, sanal unsurlarla olacak şey değil. 10 milyonu aşkın üyemizi nasıl çalıştıracağız bunun üzerinde duracağız. Diyoruz ya sandık esaslı bir çalışma.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir