Connect with us

SİYASET

Leyla Güven ambulansla tahliye edildi

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tahliyesine karar verildi. Açlık grevinin 79. gününde olan Güven durumu ağırlaştığı için 21 Ocak Pazartesi günü aile görüşüne çıkamamıştı. Ambulansla tahliye edilen Güven açlık grevini evinde sürdürecek.

Published

on

79 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye kararı verildi. 2 ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Güven 10 kilo kaybetmişti. Sağlık durumu kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

“AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRECEK”

Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden tahsis edilen ambulansla çıkarıldı. Güven, buradan Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde bulunan evine götürüldü. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, mahkemenin tahliye kararının olumlu olduğunu, Güven’i alıp evine götüreceklerini ve açlık grevine devam edeceğini açıkladı.

“TECRİT KALDIRILMALI”

Leyla Güven’in tahliye edildiği duruşma Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, MYK ve çok sayıda uluslararası katılımcı izledi. Duruşma öncesi açıklama yapan Pervin Buldan “Tecrit bir an önce kalkmalıdır. Sayın Öcalan’ın 15 gün önce kardeşi ile görüştürülmesi bir aile görüşüdür, bu önemlidir ama Sayın Öcalan ailesi ve avukatları ile düzenli bir şekilde görüştürülmesi gerekiyor. Bu Türkiye Anayasasının kendisine verdiği bir haktır ve bu hakkın elinden alınmasına hiç kimsenin hakkı değildir. Bu hakkın sağlanması ve Sayın Öcalan’ın hem ailesi ve hem de avukatları ile düzenli bir şekilde görüşmesinin önünün açılması gerekiyor” açıklaması yaptı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir