Connect with us

Güncel

Erdoğan: Somali’den Yemen’e kadar yardım ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç İşbirliği Ağı Kuruluş Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye sadece terör örgütlerinin kökünün kurutulması için değil, aynı zamanda çatışmaların sebep olduğu insani krizlerin etkilerinin hafifletilmesi için de büyük gayret sarf ediyor. Somali’den Arakan’a, Gazze’den Yemen’e kadar bölgemizde mazlum ve mağdurların yardımına koşuyoruz. Yardım çalışmalarımızı yürütürken ihtiyaç sahiplerinin inancına, etnik kökenine, diline, ten rengine bakmadık, bakmıyoruz” dedi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı Kuruluş Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, “Türkiye olarak, inşallah çok yakında, hem bilinçli bir şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını hem de ülkemize karşı eğitilen DEAŞ’lıları temizleyeceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi, Fırat’ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız. Bu amaçla Amerika ve Rusya başta olmak üzere sahada askerî varlığı olan güçlerle temaslarımızı sürdürüyoruz” diye ekledi.

“AVRUPA GENELİNDE MÜLTECİLERİ VE YABANCILARI HEDEF ALAN IRKÇI SALDIRILAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Türkiye’nin sadece terör örgütlerinin kökünün kurutulması için değil, aynı zamanda çatışmaların sebep olduğu insani krizlerin etkilerinin hafifletilmesi için de büyük gayret sarf ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Somali’den Arakan’a, Gazze’den Yemen’e kadar bölgedeki mazlum ve mağdurların yardımına koştuğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yardım çalışmalarımızı yürütürken ihtiyaç sahiplerinin inancına, etnik kökenine, diline, ten rengine bakmadık, bakmıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dünyaya demokrasi ve medeniyet dersi veren pek çok batılı ülkenin, mültecileri ötekileştirdiğini ve mültecileri tüm sorunlarının kaynağı olarak gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batılı siyasetçiler, mülteci düşmanlığı üzerinden iktidara gelmenin hesaplarını yapıyor. Bilhassa Avrupa genelinde mültecileri ve yabancıları hedef alan ırkçı saldırılar gün geçtikçe artıyor.”

Bugün dünyada yaşanan pek çok sorunun temelinde maddi imkân kıtlığının değil, merhamet ve empati eksikliğinin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Azgın dalgaların sahile süpürdüğü masum çocuk bedenleri, açlık ve yoksulluk görüntüleri ise bu merhamet eksikliğinin görünen yüzüdür” değerlendirmesinde bulundu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir